Демарш вінницьких студентів-журналістів: на випуск вони прийшли у футболках з написом «Я тобі не «дарагая»

Новини Вінниці / Демарш вінницьких студентів-журналістів: на випуск вони прийшли у футболках з написом «Я тобі не «дарагая»

Шестеро вінницьких студенток та студентів журфаку ВДПУ ім. Коцюбинського 29 червня завітали на урочистості з нагоди випуску у футболках з написом «Я тобі не «дарагая». Цим майбутні журналісти висловили своє ставлення до одного з педагогів, який зневажливо поводився зі студентами.

Шестеро вінницьких студенток та студентів журфаку ВДПУ ім. Коцюбинського 29 червня завітали на урочистості з нагоди випуску у футболках з написом «Я тобі не «дарагая». Цим майбутні журналісти висловили своє ставлення до одного з педагогів, який зневажливо поводився зі студентами.

«Ми з одногрупниками прийдемо у футболках, якими хочемо висловити протест проти фамільярності та суб'єктивного ставлення до студентів одного з викладачів - Каленича В. М. Ми хочемо, щоб він зрозумів, що слово «дарагая» - це сексизм, а «попрошу тримати вашу свободу слова при собі» - не має лунати в стінах сучасних університетів та ще й на журфаці, тому на наших футболках будуть саме ці написи і не тільки», - анонсувала у закритій Facebook-групі «Журналісти – не для преси» Таня Олійник.

У коментарі, відповідаючи на запитання інших учасників групи, дівчина пояснила, що спочатку передбачалося, що у «протестних» футболках «мала бути майже вся група, та багато хто відмовився в процесі».

«Нас залишилося мало, але ми вирішили не відмовлятися від затії, адже тема важлива», - підкреслила випускниця.

Як і обіцяли студенти прийшли за дипломами у «провокаційному» вбранні. Усі шестеро…

«Раніше побутувала думка, що негативні відгуки про журфак ВДПУ залишають випускники, які навчалися погано. Тому гадаю, людина, котра цьогоріч отримала диплом із відзнакою, нарешті змогла зруйнувати цей стереотип», - написала після заходу інша випускниця Анна Власюк.

Зазначимо, протест студентів спровокований, як вони запевняють, поведінкою та постійними приниженнями з боку завідувача кафедри журналістики, реклами і зв’язків з громадськістю, кандидата філологічних наук, доцента Володимира Каленича.  

Фото з Facebook-сторінок випускниць

Новини Вінниці / Демарш вінницьких студентів-журналістів: на випуск вони прийшли у футболках з написом «Я тобі не «дарагая»Новини Вінниці / Демарш вінницьких студентів-журналістів: на випуск вони прийшли у футболках з написом «Я тобі не «дарагая»Новини Вінниці / Демарш вінницьких студентів-журналістів: на випуск вони прийшли у футболках з написом «Я тобі не «дарагая»Новини Вінниці / Демарш вінницьких студентів-журналістів: на випуск вони прийшли у футболках з написом «Я тобі не «дарагая»Новини Вінниці / Демарш вінницьких студентів-журналістів: на випуск вони прийшли у футболках з написом «Я тобі не «дарагая»
Олег Верлан

30 червня, 2021