«День хабарника» у Гнівані: за один день водії двічі намагались підкупити патрульних, хоча раніше таке фіксували рідко

Новини Вінниці / «День хабарника» у Гнівані: за один день водії двічі намагались підкупити патрульних, хоча раніше таке фіксували рідко

У місті Гнівань 2 лютого хабарі правоохоронцям пропонували одразу два водія. По черзі. В обох випадках вартові доріг викликали слідчо-оперативну групу для документування пропозиції. Дивна поведінка кермувальників, адже, мабуть, п’яні чи позбавлені права водіння, у місті їздили і раніше. Але то був такий собі «день хабарника».

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, за порушення Правил дорожнього руху зупинили 31-річного місцевого жителя на автомобілі ВАЗ-21053. Під час перевірки документів інспектори з’ясували, що чоловік позбавлений права керування транспортними засобами. За нескладання адмінматеріалів та не вилучення транспортного засобу, водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду — 5000 гривень.

Незабаром у поле зору потрапив 43-річний водій ЗАЗу. В нього правоохоронці запідозрили ознаки наркотичного сп’яніння. Аби уникнути адміністративної відповідальності керманич запропонував поліцейським 3000 гривень.

Інспектори кілька разів попереджали водіїв про відповідальність за пропозицію хабаря, але чоловіків це не зупиняло. Задокументувала кримінальні правопорушення слідчо-оперативна група.

За обома фактами слідством розслідуються провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Порушникам загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Також відносно водіїв інспектори склали адміністративні матеріали за вчинення правопорушень, передбачених ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом) та за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.

Макс Мельник

3 лютого, 2024