Денна атака «Шахедами»: через влучання у житловий будинок загинуло двоє людей

Новини Вінниці / Денна атака «Шахедами»: через влучання у житловий будинок загинуло двоє людей

Вдень 1 січня російські окупанти атакували 10-ма ударними БпЛА типу «Shahed-136/131» з північного напрямку. Протиповітряною обороною знищено дев’ять ворожих дронів. Також на східному напрямку знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Про це повідомили у Повітряних Силах ЗСУ.

Атаку захисники відбивали близько 14.00 - 15:00.

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко зазначив, завдяки ефективній роботі наих захисників влучень в об'єкти критичної та житлової інфраструктури немає. Зафіксовано падіння уламків у кількох населених пунктах двох районів області. Наразі вже відомо про пошкодження 4 приватних будинків та 4 легкових автомобілів.

Крім того, через падіння уламків на відкритих територіях виникло загоряння трав'яного настилу. Пожежі оперативно ліквідовано.

«Жертв і постраждалих немає. Оперативні групи продовжують роботу з фіксації наслідків повітряної атаки», - написав Кравченко.

Як повідомили у поліції Сумської області, окупанти атакували безпілотниками Есманську громаду в Сумській області. Один безпілотник влучив у багатоквартирний житловий двоповерховий будинок, його мешканка дістала тяжкі поранення, від яких померла в лікарні. Також стало відомо, що загинув 40-річний чоловік. Також ще одна жінка отримала поранення.

Олег Верлан

1 січня, 2024