Депутатка Устінова порівняла «Голос» з КПРС і заявила, що місцевим осередкам почали погрожувати

Новини Вінниці / Депутатка Устінова порівняла «Голос» з КПРС і заявила, що місцевим осередкам почали погрожувати

Розкол у лавах партії «Голос» лише посилився. Депутатка з Вінниці Олександра Устінова у Facebook написала, що місцевим депутатам «почало дзвонити керівництво фракції та партії та натяками погрожувати, що осінню заберуть мандати, застосувавши закон про імперативний мандат» у разі не підтримки «центральної лінії».

Розкол у лавах партії «Голос» лише посилився. Депутатка з Вінниці Олександра Устінова у Facebook написала, що місцевим депутатам «почало дзвонити керівництво фракції та партії та натяками погрожувати, що восени заберуть мандати, застосувавши закон про імперативний мандат» у разі не підтримки «центральної лінії».

«На жаль, керівництво ні партії, ні фракції так і не зрозуміло, що більшість людей в партії - це ціннісні люди, які йшли не за «депутатською корочкою» і миритися з несправедливістю і тим, що зараз відбувається у партії не будуть. «Послушаніє» вождю - це не «Голос», і КПРС у нас тут будувати не дамо», - заявила парламентарка.

Нагадаємо, що у фракції ВР розкол став відчутним, коли частина депутатів поставила під сумнів потребу у підконтрольності владі антикорупційних органів, зокрема НАБУ. Спочатку очільниця партії Кіра Рудик винесла «розкольникам» попередження, аби у майбутньому вони забули про «свавілля». Але ті не погодилися бути винятково «кнопкодавами» та дивитися на відчайдушні загравання лідерки зі «Слугою народу». Депутати-бунтарі зажадали змін до Статуту, аби повернути партію від тоталітаризму у бік демократії. В деяких місцевих осередках записали звернення про проведення з’їзду з цього приводу.

За словами О.Устінової, керівництво відповіло погрозами та нагадуванням про імперативний мандат. Її порівняння з КРПС здається цілком доречним.

Олег Верлан

30 березня, 2021