Десять травмованих в аваріях: на Вінниччині на вихідних сталась низка ДТП

Новини Вінниці / Десять травмованих в аваріях: на Вінниччині на вихідних сталась низка ДТП

За вихідні, 17 та 18 вересня, у Вінницькій області сталось шість аварій, в яких травмовано 10 людей. Слідчі встановлюють обставини та причини подій.

Слід зазначити, що з початку року «щільність» ДТП у ці дні побила усі антирекорди з початку року. У двох з них загинули люди. Мова про те, як BMW врізався у паркан, через що загинула водійка, а також про те, як на «ВАЗ» впало дерево, і травми не сумісні з життям отримав чоловік.

Інші аварії не мали фатальних наслідків. Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, у Гайсинському районі 17 вересня 22-річний водій автомобіля BMW 325 не впорався з керуванням, автівка з’їхала на узбіччя і зіткнення з опорою ліній електропередач. Аварія сталась в с. Семенки. Внаслідок ДТП водій та 19-річний пасажир опинились у лікарні.

Цього ж дня на автодорозі М-30 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам'янка-Луганськ-Ізварине, в с. Райгород Гайсинського району, 37-річний водій автомобіля Citroen Berlingo не обрав безпечної швидкості руху і допустив з’їзд автомобіля в кювет з подальшим перекиданням. Внаслідок аварії водій не постраждав, а 30-річний пасажир - у травматологічному відділенні лікарні.

Житель с. Косаківка Турбівської територіальної громади, керуючи автомобілем Alfa Romeo, 18 вересня у Гайсині скоїв наїзд на пішохода, який намагався перейти проїзну частину дороги у невстановленому місці. 55-річний пішохід госпіталізований до лікарні.

18 вересня у Вінниці на перехресті вулиць Пирогова та Зодчих зіткнулись два автомобілі - BMW та Mitsubishi. За попередньою інформацією слідства, у ДТП винна водійка BMW. Водії не постраждали, а 17-річна пасажирка автомобіля BMW госпіталізована до Вінницької обласної дитячої лікарні.

Цього ж дня, по вулиці Данила Нечая у Вінниці 56-річний велосипедист перетинав дорогу у невстановленому місці. В наслідок цього сталась аварія. 72-річний водій автомобіля ВАЗ-111730 скоїв наїзд на велосипедиста, який із травмами госпіталізований до міської лікарні.

У Шаргороді, за інформацією слідства, 19-річний водій автомобіля Deo, на автодорозі Шаргород-Козлівка не впорався з керуванням. В наслідок цього з’їхав у кювет та зіткнувся з деревом. З травмами до лікарні госпіталізовано водія та трьох пасажирів: 17-річного і 21-річного чоловіків та 17-річну пасажирку.

Загрози життю потерпілих внаслідок автопригод немає.

Слідчими призначено ряд експертиз по всіх подіях. Транспортні засоби поміщено на арештмайданчик.

За цими фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

За таке правопорушення передбачено покарання - до 3 років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Макс Мельник

19 вересня, 2022