Для розчистки від снігу на вулиці та тротуари Вінниці вивели 54 одиниці спецтехніки

Новини Вінниці / Для розчистки від снігу на вулиці та тротуари Вінниці вивели 54 одиниці спецтехніки

Протягом ночі у Вінниці посипали протиожеледною сумішшю тротуари та дороги, а також розчищали їх від снігу. Загалом до вуличних робіт залучили 32 одиниці спецтехніки. У дворах працювало ще 22 одиниці техніки. Наразі комунальні служби продовжують роботу з прибирання міста від снігу.

Як повідомляють у департаменті житлового господарства Вінницької міськради, з 6 години ранку більше ніж 300 двірників прибирали двори від снігу та посипали протиожеледною сумішшю.

Начальник відділу утримання об'єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Вячеслав Хілінський вказав, що протягом ночі спецтехніка кілька разів посипала протиожеледною сумішшю дороги, тротуари та зупинки громадського транспорту.

«Звертаємось до автовласників з проханням не паркувати машини вздовж доріг, тротуарів та на проїздах прибудинкових територій, щоб дати можливість спецтехніці проводити роботу по очистці міста від снігу та посипанню протиожеледною сумішшю», – каже Вячеслав Хілінський.

У свою чергу інспектори Муніципальної варти продовжують контролювати належне утримання прилеглих територій комерційних приміщень. Нагадаємо, що поблизу закладів торгівлі, громадського харчування, офісів, установ і організацій – прибирання мають забезпечити їхні керівники та власники. Така норма передбачена в Правилах благоустрою міста.

«20 грудня працівники Муніципальної варти перевірили 135 підприємців на предмет належного прибирання території поруч. Склали 42 приписи на власників комерційних приміщень та зробили 113 усних зауважень. Власники та керівники закладів одразу реагували на них. Робота продовжується й досі. Тримаємо на контролі виконання норм Правил благоустрою міста», - зазначив начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Чигур.

Інспектори Муніципальної варти постійно чергують біля закладів освіти та контролюють прибирання територій. Також здійснюють контроль за прибиранням комунальними службами міста доріг, тротуарів та прибудинкових територій.

Олеся Рудницька

21 грудня, 2021