Для студентів та учнів з інвалідністю є реальна можливість сформувати нові соціальні компетенції

Новини Вінниці / Для студентів та учнів з інвалідністю є реальна можливість сформувати нові соціальні компетенції

Наскільки така можливість є реальною і відповідає усім критеріям соціалізації людей з інвалідністю?

Відповідь на це запитання ми намагалися з’ясувати спілкуючись із голою Громадської організації Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» Іриною Саранчою.

Наразі, організація реалізовує у Вінниці та на території усієї України  інклюзивний проєкт «Розвивайся, Дій, Впливай!», у рамках якого працює Всеукраїнська онлайн академія усвідомленого громадянина для студентів з інвалідністю закладів вищої освіти та учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Проєкт фінансується коштом державного бюджету через Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю.

«Соціалізація – це шанс для людини з інвалідністю на повноцінне життя. Повірте мені, я знаю, про що говорю. Дуже вдячна Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю за підтримку проєкту нашої команди. Сподіваюсь, що він допоможе студентам з інвалідністю закладів вищої освіти та учням закладів професійної (професійно-технічної) освіти отримати нові знання та навички, які допоможуть їм реалізувати власні соціальні ідеї на рівні своєї громади,  знайти гарну роботу та повноцінно жити», – розповідає керівниця проєкту Ірина Саранча.

Участь у навчанні є абсолютно безкоштовною.

До кінця року передбачено 8 наборів до онлайн академії, кожен з яких включає в себе 2 модулі по 3 дні кожний. Тобто, 18 годин – один набір, загалом – 144 години. Наразі триває 5 набір (навчання розпочинається з 3 листопада).

Тривалість навчання для однієї групи – 6 днів (2 модулі по 3 дні кожний протягом 2 тижнів).

Долучитись до навчання можуть студенти з інвалідністю закладів вищої освіти та учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти зі всієї України.

Кожен учасник/учасниця онлайн академії безкоштовно отримає робочий зошит, USB-накопичувач (флешку) та необхідні для навчання канцтовари, а також спеціальний «Довідник усвідомленого громадянина».

Програмою курсу передбачені домашні завдання з метою закріплення отриманих знань. Домашні роботи будуть перевірятися кураторами онлайн академії – тренерами з громадянської освіти, волонтерської діяльності, формування мотивації.

За результатами навчання учасники онлайн академії отримають відповідний сертифікат про засвоєння навчального курсу.

Якщо ви бажаєте стати учасником/учасницею онлайн академії – просто зареєструйтесь за посиланням:https://forms.gle/EFKpFVVYQo94pG1d7.

Детальніше про навчання можна дізнатись у менеджера з адміністративної діяльності проєкту Олени Смірнової за телефоном: (067)109-69-98, або за допомогою електронної пошти: [email protected]).

admin

25 жовтня, 2021