Дністер на матраці: на Вінниччині прикордонники затримали «плавця»

Новини Вінниці / Дністер на матраці: на Вінниччині прикордонники затримали «плавця»

Українські прикордонники на Вінниччині здійснили несподівану затримку, спіймавши чоловіка, який намагався переплисти Дністер на надувному матраці з метою потрапити до Молдови.

За інформацією Могилів-Подільського прикордонного загону, чоловіка помітили патрульні з допомогою квадрокоптера, коли він вже був близько до берега Молдови. Щоб уникнути небезпеки та припинити нелегальний переїзд, прикордонники вжили заходів і врятували чоловіка з води, використовуючи човен.

Виявилося, що чоловік скористався послугами організаторів нелегальних перетинань кордону, які надавали йому інструкції через месенджер та пропонували незаконний шлях за плату. За даними слідства, чоловік вже сплатив авансовий платіж за послуги організаторів.

Відповідно до закону, на чоловіка складено протокол про адміністративне правопорушення за спробу незаконного перетинання державного кордону України. Справа буде передана до суду для вирішення.

Цей випадок служить нагадуванням про необхідність дотримання закону та обережності в різних ситуаціях, особливо коли мова йде про перетинання кордону, що може стати причиною серйозних правопорушень та небезпеки для життя і здоров'я.