До 20 сантиметрів снігового покрову за добу у Вінниці: комунальники змушені працювати цілодобово

Новини Вінниці / До 20 сантиметрів снігового покрову за добу у Вінниці: комунальники змушені працювати цілодобово

З наслідками циклону, який приніс справжню передноворічну погоду не тільки на Вінниччину, а й більшість регіонів України, досі справляються комунальники. У Вінниці люди і техніка працювали цілодобово. Адже снігу випало вдосталь.

Як пояснив NaПарижі керівник Вінницького ЦГМ Юрій Власов, протягом 27-28 грудня в обласному центрі випало 11 мм опадів, що відповідає до 20 см сніжного покрову. В окремих місцях області показники навіть вищі.

Саме тому комунальним службам не до відпочинку. У вінницькій міськраді зазначають, що роботи з очистки міста тривають. Дороги та тротуари також посипають протиожеледною сумішшю.

Попри заметіль весь громадський транспорт Вінниці вчора вийшов на маршрути в повному складі. Перевозили пасажирів 133 тролейбуси, 69 автобусів та 74 трамваї. Щоб не дати льодовій кірці покрити контактні мережі, працівники комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» вночі здійснювали обкатку на трамвайних та тролейбусних маршрутах.

За словами директора департаменту комунального господарства та благоустрою міськради Юрія Семенюка, цієї ночі місто прибирали від снігу близько 40 одиниць спецтехніки.

«Вночі розчищали дороги, обробляли протиожеледними матеріалами тротуари та автошляхи. Для якісного прибирання техніка рухалась ланками. Проте робота ускладнювалась через автомобілі, припарковані на узбіччях доріг. У таких випадках ланкам доводиться об'їжджати приватні автівки, і біля них залишаються неприбрані ділянки. А коли машини припарковані з обох сторін вулиці, спецтехніка взагалі не може проїхати. Тому звертаюсь до автомобілістів з проханням: не паркувати автомобілі на узбіччях та дозволити комунальним службам якісно прибирати місто від снігу», – каже Юрій Семенюк.

Також сніг прибирали у дворах багатоповерхівок: з 4 години ранку працювала 21 одиниця техніки. А з шостої ранку почали прибирати сніг та посипати доріжки протиожеледною сумішшю 300 двірників.

У мерії нагадують, що поблизу закладів торгівлі, громадського харчування, офісів, установ і організацій – прибирання мають забезпечити їхні керівники та власники. Така норма передбачена в Правилах благоустрою міста, її виконання контролює Муніципальна варта. Як розповів начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Чигур, впродовж 28 грудня перевірили 394 ФОПів і надали 176 приписів.

Олеся Рудницька

29 грудня, 2021