До 2,5 проміле алкоголю в організмі: нетверезі водії спробували «відкупитись» від поліцейських

Новини Вінниці / До 2,5 проміле алкоголю в організмі: нетверезі водії спробували «відкупитись» від поліцейських

У Вінницькому районі патрульні зафіксували три випадки нетверезого водіння. Рівень алкоголю в крові водіїв від 10 до 12 разів перевищує норму.

Перший випадок стався у Вінницькому районі, коли інспектори зупинили водія Renault Trafic, у якого виявили ознаки алкогольного сп'яніння з рівнем від 2,0 до 2,5 проміле. Водій спробував "відкупитись" від поліціянтів, кладучи більше ніж 7 000 гривень в службовий автомобіль.

Другий випадок трапився поблизу села Хоменки Жмеринського району, де інспектори зупинили водія Volkswagen Jetta. Водій мав у своєму організмі 2,5 проміле алкоголю і також пропонував поліцейським неправомірну вигоду у сумі 10 000 гривень.

Третій випадок відбувся у селі Шура-Мітлинецька Кунківської територіальної громади, де водія ВАЗ також зупинили через ознаки алкогольного сп'яніння. Водій відмовився від проходження освідування і пропонував інспекторам 10 000 гривень.

У всіх випадках поліцейські склали протоколи за вчинення правопорушення, передбаченого статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що стосується керування транспортними засобами у стані алкогольного сп'яніння.

Крім того, розслідуються кримінальні провадження за фактами пропозиції неправомірної вигоди службовій особі, за якими порушникам може загрожувати до чотирьох років позбавлення волі.

Михайло Білик

9 квітня, 2024