До Білорусі перекидають 20 тисяч мобілізованих росіян

Новини Вінниці / До Білорусі перекидають 20 тисяч мобілізованих росіян

Після візиту О.Лукашенка до Росії стало відомо, що у Білорусі готують місця для розміщення 20 тисяч мобілізованих росіян. Вони мають поповнити дислоковані там підрозділи ЗС РФ.

Про це повідомила заступника міністра оборони Ганни Маляр.

За її словами, в результаті поповнення, співвідношення «досвідчених» та «молодих» військових має скласти 1 до 5. Як пише Маляр, для розміщення планується використати існуючі військові фонди, а також цивільні приміщення і будівлі.

«Під ці потреби передають склади, ангари та інші приміщення покинутих сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств. Відповідні вказівки було надано ЗС Білорусі та місцевим радам», - каже вона.

Після збільшення штату підрозділи використовуватимуть російську військову техніку зі складів на території Білорусі.

«Також планується посилення за рахунок техніки та озброєння, знятих зі зберігання на території РФ. Брак техніки для перевезення особового складу окупаційних військ планується поповнити шляхом мобілізації цивільних вантажних та легкових автомобілів», - додала вона.

Крім того, влада Білорусі дала вказівку правоохоронним органам сприяти представникам ЗС РФ у мобілізації російських громадян, які нещодавно заїхали на територію країни.

Отже візит Лукашенка до Путіна 26 вересня був не випадковим. Білоруського диктатора у Сочі змусили всіляко сприяти війні.

Якщо раніше експерти вказували, що на території Білорусі не достатньо військ для нової агресії з півночі, то тепер ситуація змінюється. Можна припустити, що найближчим часом Путін спробує «повторити» лютневий «маневр» через Полісся у бік Києва чи Львова...

Олег Верлан

29 вересня, 2022