До озера у вінницькому Центральному парку повернулися лебеді (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / До озера у вінницькому Центральному парку повернулися лебеді (ФОТО, ВІДЕО)

Вранці 3 квітня до Лебединого озера, що у Центральному парку Вінниці, повернулися їх справжні господарі. Перш за все величні птахи обстежили свої володіння по діагоналі та периметру…

Вранці 3 квітня до Лебединого озера, що у Центральному парку Вінниці, повернулися їх справжні господарі. Перш за все величні птахи обстежили свої володіння по діагоналі та периметру…

З настанням холоду наприкінці минулого року лебедів «перевезли» до зоодворику, розташованого неподалік. Співробітники парку їх годували, а коли вже погодні умови дозволили, повернули на «законне місце» - до водойми біля Арки.

За словами директора КП «Вінницязеленбуд» Ігоря Любовського, лебедів чекав сюрприз. За їхньої відсутності на водоймі облаштували нове велике гніздо. За інсайдерською інформацією, пара вже чекає на чергове поповнення.

«У минулі роки у наших лебедів було п’ять, сім і троє малюків. Їх усіх ми даруємо різним зоопаркам. Якось передавали до Подільського, Харківського… Якщо є потомство – це ознака того, що наші лебеді чудово почуваються що взимку, що влітку», - пояснює Ігор Євгенович.

До речі, скоро до водойми можуть завітати й качки. Хоча, як запевняє І.Любовський, лебеді не раді сусідству, тому інші птахи можуть лише прилітати, щоб поїсти, але не гніздитися. Лебеді не дозволять…  

І ще. Працівники парку звертаються до вінничан з проханням – не годувати лебедів. По-перше, вони не голодні. Харчів достатньо. По-друге, цим граційним птахам заборонено харчуватися хлібом. Хоча вони легко стають «хлібоманами», але це псує організм птахів.  

Новини Вінниці / До озера у вінницькому Центральному парку повернулися лебеді (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / До озера у вінницькому Центральному парку повернулися лебеді (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / До озера у вінницькому Центральному парку повернулися лебеді (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / До озера у вінницькому Центральному парку повернулися лебеді (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / До озера у вінницькому Центральному парку повернулися лебеді (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / До озера у вінницькому Центральному парку повернулися лебеді (ФОТО, ВІДЕО)
Олег Верлан

3 квітня, 2020