До річниці війни в Україні росіяни мають в'язати шкарпетки, прибирати могили та славити в’язнів-«вагнерівців»

Новини Вінниці / До річниці війни в Україні росіяни мають в'язати шкарпетки, прибирати могили та славити в’язнів-«вагнерівців»

Адміністрація президента РФ направила в регіони рекомендації щодо організації різних акцій 20-24 лютого, приурочених до річниці повномасштабного вторгнення в Україну і дня захисника вітчизни.

Як повідомляє російське пропагандистське видання «РБК», у рамках акції регіональній владі рекомендували провести понад десяток різноманітних заходів з охопленням якомога більшої кількості громадян.

Однією з основних планують зробити акцію «герої нашого часу», в рамках якої росіяни вишикуються у формі «зірки героя» і записуватимуть відеоролики з привітаннями «захисникам вітчизни», які є окупантами. Зйомку рекомендується проводити на тлі пам'ятників і графіті, «присвячених героям вітчизни і героям СВО (так у Росії називають війну проти України – ред.)», також, за словами джерела, бажано розповісти «про героїв» якісь важливі факти. Приміром, якщо це «вагнерівець», то за що сидів…

Регіонам рекомендують створити на вулицях російських міст графіті «з портретами героїв СВО і описом їхнього подвигу». Приміром, вбивав, ґвалтував і затрофєїв унітаз. Акція називатиметься «обличчя героїв».

Також пропонується організовувати майстер-класи з в'язання теплих шкарпеток і рукавиць, виготовлення окопних свічок і кисетів для окупантів. На кисетах мають бути вишивки: «Чекаємо з перемогою», «Вперед до перемоги», «Рідному герою» тощо, а всередині – лист для військових «з теплими і щирими побажаннями». Сучасні українці не знають що таке кисет – це мішечок для махорки. У росіян вже проблеми не лише з унітазами, а й сигаретами.

У рамках акції «листи перемоги» в різних установах і організаціях планують встановити коробки для збору послань для окупантів.

Пізніше всі шкарпетки, рукавиці, окопні свічки, кисети та листи планують передати російським загарбникам, які перебувають в Україні.

У лікарнях, де залізують рани окупанти, вирішили організувати концерти з врученням продуктових наборів, в яких закінчився термін придатності.

У рамках заходу «спадкоємці перемоги» планують влаштувати зустрічі окупантів, які повернулися з війни в Україні, з ветеранами Другої світової. Робити це хочуть у школах за участю учнів. А хто там повертається?.. У якому стані?..

Крім того, для школярів рекомендують провести «уроки мужності» та акцію «герої поруч» із розповідями про те, «який подвиг здійснюють російські військовослужбовці» під час вторгнення в Україну. Приміром, «самотужки вбив сотню американців». 

У рамках акції «пам'ять поколінь» регіонам радять організувати заходи з прибирання місць військових поховань, меморіальних комплексів і покладання квітів.

Крім того, рекомендують публікувати привітання ветеранам і військовослужбовцям у «ВКонтакте» – зокрема, розміщувати фото або відео, на яких учасники акції «обіймають своїх рідних захисників вітчизни... розповідають про них особисті історії, пишуть слова подяки». Окремо настанови для жінок – записати відео.

Повідомляється, що ключовий захід відбудеться 22 лютого в Москві – на цей день у Лужниках запланований мітинг-концерт за участю російського диктатора В.Путіна, який має знову проголосити якусь промову.

У цивілізованому світі все це виглядає як колективне божевілля, до якого заборонили долучати психіатрів.

Олег Верлан

16 лютого, 2023