До сотні громадських місць у Вінниці планують прибрати методом весняних толок

Новини Вінниці / До сотні громадських місць у Вінниці планують прибрати методом весняних толок

Попри мінливу весняну погоду Вінницю прибирають як комунальні служби, так і населення. Наразі мешканці приватного сектору вже приступили до міжсезонного благоустрою. Особливу увагу приділяють скверам, паркам, газонам та іншим місцям загального користування.

«Традиційний сезон весняних толок із генерального прибирання розпочався. Для його організації ми закупили понад півтори тисячі пакетів та 125 пар рукавичок. Відповідно уклали й угоду з «Ековіном» на вивіз сміття, – розповідає голова Асоціації органів самоорганізації населення Наталія Панчук. – Днями відповідні заходи з благоустрою вже відбулися на вул. Гайдамацька, що на Хуторі Шевченка та на вул. Ю. Левади – у мікрорайоні Сабарів».

Тут небайдужі мешканці спільно з представниками квартальних комітетів наводили лад у місцях загального користування. Загалом було вивезено близько двох десятків мішків із непотребом: від пластику до будівельного сміття.

У перебігу цьогорічних весняних толок, відповідно до заявок, планується прибрати 92 території. З них 60 – силами членів квартальних комітетів, 18 – за допомогою департаментів міста, 14 – за участі працівників Асоціації.

«Активна фаза робіт стартує відразу з настанням сприятливих погодних умов», - зазначила Н.Панчук.

Олеся Рудницька

7 березня, 2023