До суду передали справу директора фірми, який привласнив кошти вінницького 45-го заводу

Новини Вінниці / До суду передали справу директора фірми, який привласнив кошти вінницького 45-го заводу

Прокуратура підозрює керівника ПП «Юсод» у привласненні коштів Міністерства оборони під час надання послуг з ремонту та техобслуговування транспортних засобів військового призначення, а також у наданні неправомірної вигоди службовій особі. Слідство довело, що постраждав від дій директора приватного підприємства вінницький «45-ий завод».

Як вказують «Наші гроші», про це свідчить ухвала Індустріального райсуду Дніпра від 10 лютого, передають Наші гроші.

У ході досудового розслідування зафіксовано надання неправомірної вигоди в розмірі $25 тис. начальнику Центрального управління забезпечення паливно-мастильних матеріалів управління сил логістики МО для подальшої передачі службовцям, які мали можливість вплинути на спосіб проведення публічної закупівлі та, як наслідок, укладання договору з Міноборони на надання послуг із ремонту та техобслуговування.

А 31 серпня 2021 року Міноборони (відділ підготовки та проведення закупівель за напрямком оперативного, технічного та медичного забезпечення управління проведення закупівель Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів МОУ) замовило «Юсод» ремонт та техобслуговування транспортних засобів військового призначення за 58,8 млн грн.

Згідно з ProZorro, були застосовані спрощені торги, а «Юсод» був єдиним учасником.

Також, слідчі встановили факт привласнення керівником ПП «Юсод» коштів за договором, укладеним між цією фірмою та Вінницьким 45 експериментальним механічним заводом (сума угоди – 8 млн грн). Встановлено, що гроші за нібито виконані роботи були перераховані ПП «Юсод».

У листопаді 2021 року директору «Юсод» було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

У лютому прокуратура звернулася до суду з клопотанням застосувати до керівника фірми цілодобовий домашній арешт. Суд клопотання не задовольнив, водночас застосував до директора підприємства запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання.

Якщо спростити опис, то виходить, що замовлення Міноборони виконували на вінницькому оборонному підприємстві, а дніпровська фірма була прокладкою, на якій «залишились» кошти.  

Керівником та засновником ПП «Юсод» смт. Слобожанське Дніпропетровської області є Юрій Северин із села Гупалівка Магдалинівського району Дніпропетровської області. 

Олег Верлан

19 лютого, 2022