До суду передали справу вінничанина, який розчленував тіло вбитої жінки та заховав рештки за містом

Новини Вінниці / До суду передали справу вінничанина, який розчленував тіло вбитої жінки та заховав рештки за містом

У лютому поліція затримала 23-річного вінничанина, якого підозрювали у жорстокому вбивстві сусідки та розчленуванні її тіла, рештки якого знайшли в одному з приміських сіл. Наразі обвинувальний акт прокурором Вінницької окружної прокуратури передано до суду.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, молодий чоловік обвинувачується в умисному вбивстві (ч.1 ст. 115 КК України).

Слідством установлено, що у лютому цього року раніше судимий вінничанин у тамбурі багатоповерхового будинку, в якому він проживав, розпочав словесну суперечку зі своєю 65-річною сусідкою. 

У ході конфлікту у чоловіка виник умисел позбавити жінку життя. Вінничанин повернувся до своєї квартири та взяв ніж. Після цього постукав у двері сусідки, дочекався коли та відчинить та наніс їй два удари ножем у шию. Відомо, що від отриманих тілесних ушкоджень пенсіонерка одразу померла.

Усвідомлюючи наслідки вчиненого злочину та бажаючи уникнути кримінальної відповідальності, зловмисник у квартирі загиблої розчленував її труп та частини тіла заховав на території одного із сіл Вінницького району.

Після виявлення останків тіла чоловіка затримано. Наразі він перебуває під вартою.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення перед судом, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років.

Макс Мельник

1 липня, 2022