До суду скерували обвинувальний акт стосовно колишнього керівника Вінницької РДА

Новини Вінниці / До суду скерували обвинувальний акт стосовно колишнього керівника Вінницької РДА

На Вінниччині до суду скерували обвинувальний акт стосовно директора видобувного підприємства та начальника кар’єру. Обом посадовцям інкримінують незаконне видобування та легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, за попередньою змовою групою осіб.

Про це повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

Кримінальне провадження розслідувалось за ч. 3 ст. 240, ч. 2 ст. 209 КК України

Наскільки відомо NaПарижі з власних джерел, мова йде ПП «Саланг» Хоча підприємство зареєстровано на Київщині, працювало воно у Вінницькій області. Його очолює Павло Векліч, колишній голова Вінницької РДА (2012- 2014 року). Підприємство багато років розробляло пісковий кар’єр на Ямпільщині.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що директор підприємства та начальник кар’єру з квітня 2021 року по квітень 2023 року організували видобування пісковику, достовірно знаючи про зупинення спеціального дозволу на користування надрами.

За два роки протиправної діяльності вони незаконно видобули близько 3000 м куб. пісковику, завдавши шкоди довкіллю на 13 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Отримані від необлікованого «бізнесу» кошти обвинувачені, як стверджують у прокуратурі, ділили між собою та переводили на банківські рахунки. Загальна сума легалізованих доходів від такої діяльності сягнула 3 млн грн.  

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, обвинуваченим загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ Нацполіції у Вінницькій області.