До Вінниці релоковано 105 підприємств. Із Сєвєродонецьку переїхала компанія, яка займається імпортом нафтопродуктів

Новини Вінниці / До Вінниці релоковано 105 підприємств. Із Сєвєродонецьку переїхала компанія, яка займається імпортом нафтопродуктів

Нині у Вінницькій громаді зареєстровано вже 105 переселених суб'єктів господарської діяльності з регіонів, де точаться активні бойові дії. Останньою «зайшла» фірма, яка займається нафтопродуктами - із Сєвєродонецька.

Про це у Facebook повідомив заступник міського голови Андрій Очеретний.

«Мають вісім автомобілів рухомого складу – 30-кубові цистерни. На жаль, не весь транспорт вдалося забрати з тимчасово окупованої території - мости зруйновані, немає переходів для вантажівок», - пояснює посадовець.

За його словами, на цьому підприємстві працювали близько 30 людей, частина з них переїхала у Вінницю. Вже з серпня компанія має «запуститися» у роботу.

«Алгоритм дій простий - закупівля пального в Європі, а збут - в Україні . Основний акцент буде на забезпеченні аграріїв. Міська рада зі свого боку допоможе налагодити контакти з місцевими сільськогосподарськими підприємствами», - пояснив А.Очеретний.

Релоковані підприємці зізнаються, що спершу Вінницю обирали з точки зору логістики, втім зараз вбачають й інші переваги для життя та ведення бізнесу у громаді. Зі свого боку у місцевій владі зацікавлені у прозорості ведення бізнесу - саме від цього залежить міський бюджет.

«Звідти, відповідно, гроші йдуть на розвиток освіти, медицини, організацію культурних заходів, утримання благоустрою міста, сховища тощо», - додає заступник мера.