До Вінниці з дводенним візитом приїхала швейцарська делегація

Новини Вінниці / До Вінниці з дводенним візитом приїхала швейцарська делегація

Вчора, 23 серпня, до Вінниці приїхала швейцарська делегація, яку мер міста Сергій Моргунов ознайомив з результатами проєктів, які вже були реалізовані Вінницею у співпраці зі Швейцарією та розповів про масштабні інфраструктурні проєкти, які є у стратегічних планах розвитку Вінниці.

Вчора, 23 серпня, до Вінниці приїхала швейцарська делегація, яку мер міста Сергій Моргунов ознайомив з результатами проєктів, які вже були реалізовані Вінницею у співпраці зі Швейцарією та розповів про масштабні інфраструктурні проєкти, які є у стратегічних планах розвитку Вінниці.

Як зазначають на офіційному сайті Вінницької міської ради,  до складу делегації входять представники Національної Ради Швейцарії, Офісу Федеральних Зборів та Посольства Швейцарії в Україні. Очолює делегацію Другий Віце-Президент Національної Ради Швейцарії Мартін Кандінас. Високоповажних гостей у поїздці до Вінниці супроводжують також народні депутати України.

Спочатку вони побували у котельні на вулиці Баженова, де побачили,  як реалізовано спільний проєкт з енергоефективності. Як результат, вдалось забезпечити нову якість послуг з теплопостачання для мешканців 3-х мікрорайонів.

Далі швейцарці разом з очільником громади Сергієм Моргуновим прогулялись оновленою вулицею Замостянською. Очільник міста розповів гостям про реконструкцію цієї вулиці. Роботи тут розпочались навесні 2018 року. І тривали у дві черги. Перша – від  проспекту Коцюбинського до вул. Стеценка – була завершена восени 2018 року. Друга черга – від вул. Стеценка до вул. Стрілецької  – у вересні 2019 року.

 «До реконструкції ця територія була депресивною. Цей мікрорайон – колишнє військове містечко початку XX століття. І коли ми прийняли рішення зробити його реновацію, то розпочали з вулиці Замостянської. У тому числі в контексті отримання нової партії швейцарських трамваїв з Цюріха у другій половині 2022 року, про що у нас вже підписана угода. Це транспорт 90-х років минулого століття, він у досить гарному стані і на сьогодні ще їздить Цюріхом. Наступний етап оновлення цієї території – це реновація проспекту Коцюбинського з будівництвом нової трамвайної колії – так звана «Вінницька миля», – розповів гостям міський голова Сергій Моргунов.

Тут переклали трамвайні колії за принципом «оксамитового шляху», збудували дощову каналізацію, відремонтували дорожнє покриття та тротуари. У Вінниці, вперше в Україні, застосували рішення із припіднятою проїзною частиною в зоні трамвайних зупинок (платформа віденського типу), зробили сучасне освітлення та  систему відеонагляду. Також створили безпечні і комфортні умови для пішоходів та всіх видів транспорту.

«Ми вражені  Вінницею, нам у вас дуже  подобається. Особливо те,  що ми бачимо на вулицях трамваї,  які ми пам'ятаємо з дому, тому ми почуваємось у вас як дома.  Ці трамваї у вас просто в чудовому стані. Та більш за все мене вразило те,  що у Вінниці є своє бачення. Ви крок за кроком впроваджуєте цікаві та необхідні для міста проєкти. І для Швейцарії важливо робити хоча б маленький внесок в історію успіху Вінниці. В інтересах Швейцарії та самого міста Цюріху, щоб співпраця продовжувалась. І ми дійсно знаємо, що в наступному році Цюрих пришле ще партію трамваїв,  це буде наступний крок у нашій співпраці», – зазначив голова швейцарської делегації Мартін Кандінас.

Після прогулянки гості разом з міським головою і представниками муніципалітету поїхали у середмістя на швейцарському трамваї. До речі, починаючи з 2007-го і до 2012 року місто отримало 116 трамвайних вагонів у рамках проєкту «Цюрихські трамваї для Вінниці». Швейцарська Конфедерація фінансувала транспортування вагонів з Цюриха, поставку запчастин, придбання додаткового обладнання в Україні, навчання персоналу і навіть переклад технічної документації. Загальна вартість проєкту становила майже 3,9 млн швейцарських франків.

Новини Вінниці / До Вінниці з дводенним візитом приїхала швейцарська делегація Новини Вінниці / До Вінниці з дводенним візитом приїхала швейцарська делегація Новини Вінниці / До Вінниці з дводенним візитом приїхала швейцарська делегація Новини Вінниці / До Вінниці з дводенним візитом приїхала швейцарська делегація Новини Вінниці / До Вінниці з дводенним візитом приїхала швейцарська делегація Новини Вінниці / До Вінниці з дводенним візитом приїхала швейцарська делегація Новини Вінниці / До Вінниці з дводенним візитом приїхала швейцарська делегація Новини Вінниці / До Вінниці з дводенним візитом приїхала швейцарська делегація Новини Вінниці / До Вінниці з дводенним візитом приїхала швейцарська делегація Новини Вінниці / До Вінниці з дводенним візитом приїхала швейцарська делегація Новини Вінниці / До Вінниці з дводенним візитом приїхала швейцарська делегація Новини Вінниці / До Вінниці з дводенним візитом приїхала швейцарська делегація Новини Вінниці / До Вінниці з дводенним візитом приїхала швейцарська делегація Новини Вінниці / До Вінниці з дводенним візитом приїхала швейцарська делегація
Олег Верлан

24 серпня, 2021