Дощова осінь: коли на Вінниччині очікувати бабине літо

Новини Вінниці / Дощова осінь: коли на Вінниччині очікувати бабине літо

Цьогорічна осінь не радує сонячними днями. Синоптики дощову погоду фактично прогнозують протягом наступних тижнів за винятком кількох діб. Навіть бабине літо буде не так як зазвичай.

У найближчій перспективі парасолька залишиться обов’язковим атрибутом гардеробу. За даними Укргідрометцентру, до кінця тижня на Вінниччині передбачається прохолодна як для вересня дощова погода.

Спеціалізований портал Sinoptik припускає, що лише у неділю, 24 вересня, не буде опадів. Протягом цього тижня денна температура повітря переважно обмежиться 10-14 градусами. Потеплішає лише на наступному тижні – з 27 вересня – до 18-19 градусів. Отже, можна вважати, що з кінця місяця настане бабине літо. Однак сонячну погоду не прогнозують.

За прогнозами порталу Gismeteo, найближчої неділі дощі не передбачаються, а з 26 вересня температура почне зростати – до 22 градусів. Відносно тепла погода з періодичними дощами зберігатиметься трохи більше тижня – до 5 жовтня. Разом з прохолодою на певний час припиняться опади. Більшу частину жовтня прогнозують «мокру» погоду з температурою від +9 до +15 градусів. Вночі від +2.

Олеся Рудницька

20 вересня, 2022