Дракони, равлики, крижані трактористи та баяністи: у Луці-Мелешківській на Вінниччині триває конкурс сніговиків

Новини Вінниці / Дракони, равлики, крижані трактористи та баяністи: у Луці-Мелешківській на Вінниччині триває конкурс сніговиків

До кінця лютого у Лука-Мелешківській громаді на Вінниччині триватиме конкурс сніговиків. За умовами організаторів, якщо переможе дитина, то отримає солодощі, а дорослому гарантують квиток у СПА.

На початку зими у Луці-Мелешківській вирішили прикрасили село скульптурами із снігу. Чудернацькі композиції з тих пір почали з’являтися біля магазині, клубу, на зупинках громадського транспорту. З оголошенням у сільраді конкурсу на найкращу скульптуру, до ліпнини долучились мешканці різних вікових груп.     

«Люди масово виходять – хтось на подвір'ї, хтось у громадських місцях… Багато людей долучаються, тож я сподіваюсь, що погодні умови дозволять продовжити акцію», - пояснює сільський голова Богдан Августович.   

Через постійні температурні коливання фігури тануть, тому селянам доводиться періодично «реставрувати» власні композиції.

Цього тижня у селі з’явились снігова Говерла, мапа України та піраміда. За словами вчителя місцевої школи мистецтв Віктора Посмітюхи, який створює скульптури разом з дітьми, нині це – ціле мистецтво, адже сніг тане, а фарбу для снігових композицій треба підбирати спеціальну.

Деталі у сюжеті телеканалу 1+1.