Другий міст на Старе місто: у мерії Вінниці відповіли на петицію

Новини Вінниці / Другий міст на Старе місто: у мерії Вінниці відповіли на петицію

Нестачу мостів у Вінниці мешканці відчувають декілька десятирічь. Періодично містяни згадують про цю тему, звертаючись до місцевої влади. Наразі у міськраді відповіли на петицію щодо побудови другого мосту на Старе місто, а саме між вулицями Р.Скалецького та Нагірною.

Нагадаємо, NaПарижі писав, що у Вінниці збирають підписи під петицією за нову мостову переправу. Вінничанин Юрко Стрєлков-Серга 13 січня пропонував запланувати та винайти можливість побудови переходу через р. Південний Буг з Масиву на Старе місто.

У відповіді на петицію йдеться, міськраді йдеться, що «у рамках концепції інтегрованого розвитку Вінниці 2030… передбачено такі заходи і проекти як:
- будівництво велосипедно-пішохідного мосту через річку в районі вул. Р. Скалецького;
- розвиток річкового транспорту».

Зазначимо, що, окрім фінансової складовою, перепоною для спорудження мосту для автотранспорту є щільна житлова забудова із староміського боку узбережжя. А міст треба поєднати з вуличною мережею. Викупити ділянки можна, але ж власники захочуть отримати захмарні кошти.

«Так як розроблення поточних й перспективних програм капітального будівництва вимагає часу і аналізу наявних активів розгляд Вашої петиції перенаправлений згідно до компетенції профільним департамента міської ради, зокрема департаменту капітального будівництва та департаменту енергетики, транспорту та зв’язку», - вказують у мерії.
 

Олеся Рудницька

9 лютого, 2022