Дружина загиблого українського бійця Віталія Гуськова отримала ключі та сертифікат від двокімнатної квартири (ФОТО)

Новини Вінниці / Дружина загиблого українського бійця Віталія Гуськова отримала ключі та сертифікат від двокімнатної квартири (ФОТО)

У Вінниці, під час урочистостей до 30-річчя Незалежності України, міський голова Сергій Моргунов та голова ОДА Сергій Борзов вручили ключі та сертифікат від двокімнатної квартири Вікторії Савич - вдові Захисника Віталія Гуськова. Квартира розташована в одній із новобудов на вул. Чехова.

У Вінниці, під час урочистостей до 30-річчя Незалежності України, міський голова Сергій Моргунов та голова ОДА Сергій Борзов вручили ключі та сертифікат від двокімнатної квартири Вікторії Савич - вдові Захисника Віталія Гуськова. Квартира розташована в одній із новобудов на вул. Чехова.

Міський голова Сергій Моргунов зауважив:

«Віталій Гуськов був одним з перших добровольців, які стали на захист української Незалежності у 2014-му. Служив у розвідгрупі 54-й ОМБР у розвідгрупі. Під час виконання бойового завдання на Світлодарській дузі Віталій отримав важкі опіки. Довго лікувався у дніпровському та вінницькому шпиталях, переніс кілька операцій, став інвалідом ІІ групи як захисник Вітчизни, але, на превеликий жаль, на 48-році життя його серце не витримало. І три роки тому Вікторія залишилась вдовою й сама виховує двох дітей 16 та 3 років .

Власного житла родина не мала. Але місто знайшло можливість допомогти цій сім’ї – і Вікторія з дітьми тепер оселиться в одному з новобудів на вул. Чехова.

Вінничани пишаються героями, які боронять рідну землю на лінії вогню. Важливі зусилля кожного – хто захищає Україну і хто робить свій внесок у її розвиток».

Як зазначають на офіційному сайті Вінницької міської ради, Вікторія як член сім'ї загиблого перебувала на міському квартирному обліку. Нині  вона проживає у будинку своєї матері. Чотири роки тому в помешканні трапилася пожежа через замкнення електрики. Ремонт допомогли зробити друзі та небайдужі вінничани. Нова квартири для жінки – мрія, яка стала реальністю.

«Прикро, що це житло дісталось нам дуже  дорогою ціною. Мені хотілося б, щоб це було за більш приємних обставин не лише для мене,  а й для  кожної людини, кожного українця. Моїй  родині потрібна ця квартира, ми з чоловіком винаймали житло, зараз живемо з дітьми у мами. Нову квартиру вже бачили. Добре,  що будемо мати свій куточок», - каже Вікторія Савич.

Сергій Борзов на своїй сторінці у Facebook зазначив:

«За ініціативи Президента України Володимира Зеленського сертифікати та ключі від нових помешкань захисникам та їхнім рідним вручали одночасно в усіх регіонах України. Ми в неоплатному боргу перед нашими захисниками та вашими рідними.

Мав честь вручити сертифікат дружині Віталія Гуськова, а ключі від двокімнатної квартири у новобудові в місті Вінниці передав міський голова Сергій Моргунов.

З Вікторією Віталій познайомився на початку війни в одній з інтернет-спільнот для волонтерів та військовослужбовців. Одружились у 2016 році, а через півтора роки його не стало, саме коли Вікторія була на шостому місяці вагітності.

Жінка працювала у Вінницькій обласній філармонії солісткою-інструменталісткою та у Вінницькому коледжі мистецтв викладачем-концертмейстером, наразі у декретній відпустці.

Старший син Вікторії - Матвій важко переніс смерть чоловіка, який став для нього батьком.

Віталію важливо було правильно виховувати дітей, бо мав свою дитячу драму. Він народився в селі Сельвачово Раменського району Московсьої області, де виховувався в будинку маляти. У 5 років був усиновлений родиною кадрового офіцера, який пройшов Другу Світову війну. Згодом родина переїхала до України та проживала в Євпаторії»

Новини Вінниці / Дружина загиблого українського бійця Віталія Гуськова отримала ключі та сертифікат від двокімнатної квартири (ФОТО)Новини Вінниці / Дружина загиблого українського бійця Віталія Гуськова отримала ключі та сертифікат від двокімнатної квартири (ФОТО)Новини Вінниці / Дружина загиблого українського бійця Віталія Гуськова отримала ключі та сертифікат від двокімнатної квартири (ФОТО)Новини Вінниці / Дружина загиблого українського бійця Віталія Гуськова отримала ключі та сертифікат від двокімнатної квартири (ФОТО)Новини Вінниці / Дружина загиблого українського бійця Віталія Гуськова отримала ключі та сертифікат від двокімнатної квартири (ФОТО)