«Двічі зґвалтував мою 15-річну доньку, а тепер його адвокат каже, що «все по згоді»: вінничанка розповіла моторошну історію

Новини Вінниці / «Двічі зґвалтував мою 15-річну доньку, а тепер його адвокат каже, що «все по згоді»: вінничанка розповіла моторошну історію

Вінничанка Ганна Гриненко відверто зізнається, що не вірить у те, що правоохоронна система та суди допоможуть покарати винного. Каже, надія є лише на журналістів, публічний розголос, інакше всі намагатимуться «забути, що сталось»… За словами жінки, її 15-річну доньку зґвалтував знайомий підліток, а компанія, в якій опинилась дівчина, стала на сторону зловмисника.

«У ніч з 9-го на 10 травня моя Світланка (ім’я змінено, - прим. авт.) пішла відпочивати з подругою. Розумію, перехідний вік, коли діти намагаються нічого не казати дорослим. Через це і сталась біда. Донька приховала, що вони пішли «посидіти з хлопцями» десь на «Масиві». Все з подробицями, які пригадала, вона розповіла значно пізніше», - каже жінка.

Друзі Олени подруги Свєти – двоє хлопців 16 і 17 років. Вони підготувались до прийому дівчат – купити міцні напої та наркотики. Принаймні, Свєта пам’ятає, як їх пригощали спиртним та ще чимось. Без їжі. Тому дівчині, яка не звикла до подібних «розваг», майже одразу стало зле.

«Близько першої години ночі мене почало нудити. Пам’ятаю як виходила на балкон дихати повітрям. Потім почала втрачати свідомість. Мене поклали на диван, а поруч поставили відро, щоб не забруднила підлогу», - згадує дівчина.

Вона заснула, а прокинулась від того, що хтось лежить зверху… та почула біля себе голос 16-річного Олексія, який ввечері приділяв їй певну увагу. З початку Світлана навіть не зрозуміла, що відбувається.

Хоча дівчина і була у безпорадному стані, але пригадує, що коли Олексій зліз з неї, то ходив по кімнаті голим та запитував у товариша та її подруги, чи в когось немає зайвого презервативу. Все, що змогла зробити Світлана у той момент – це знайти свій телефон. Вона не подзвонила матері. Чому? Можливо, через сором чи тому, що не попередила куди та з ким пішла. Дівчина відправила кілька голосових повідомлень приятелю, в яких сказала, що у небезпеці, та просила про допомогу.

За словами юної вінничанки, на цьому «втіхи» 16-річного хлопця лише починались. Світлана чітко вказує на те, що, поблукавши, ґвалтівник знову на неї накинувся. Оскільки дівчина намагалася кричати та опиратися, він затиснув їй рот та тримав руки.

«Близько 6-ої години ранку донька хотіла втекти. Подруга та хлопці провели з нею «виховну бесіду», казали, щоб нікому нічого не розповідала, а з мобільника вони видалили ті повідомлення товаришу. Чи залякували її? Можна і так сказати. Чи просили у трьох. Відмовляли, аби мені нічого не казала. Тоді Свєта таки пішла, викликала таксі та приїхала додому. Але мені нічого не сказала. Навіть про кровотечу, яку була. Я дізналась про все лише на шостий день. В мене був шок. Як можна так вчинити з дитиною?», - каже Ганна.

Жінка разом з донькою 16 травня звернулись до поліції, написали заяву про зґвалтування, а 17-го дівчинку оглянув судмедексперт.

«Мені на словах пояснили, що дуже багато розривів, що однозначно вказує на насилля та примус. Також на руках залишились синяки. Але чомусь й досі немає висновку. За цей час один слідчий вже передав справу іншому. Складається враження, що її гальмують. Усіх, хто перебував уночі у квартирі опитали. Хлопці та подруга доньки відповідають узгоджено. Зловмиснику вже навіть дорогого адвоката найняли, який каже було «все по згоді». Як? Як таке може бути? Невже кривдника без грошей не можна покарати?», - задається питаннями Ганна.

У поліції повідомили NaПарижі, що кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст.152 КК України (Зґвалтування).

«Слідчі дії тривають. Ніхто справи спускати на гальма не збирається. Але деталі не оприлюднюються. Заміна слідчого – звичайне явище», - пояснили у відділі комунікації обласного главку.

Тож сподіваємось, що найближчим часом певні результати розслідування будуть відомі.

Ігор Заіковатий

1 червня, 2022