Двоє вінницьких спортсменів змагатимуться за першість на чемпіонаті Європи з вільної боротьби (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Двоє вінницьких спортсменів змагатимуться за першість на чемпіонаті Європи з вільної боротьби (ВІДЕО)

До чемпіонату Європи із вільної боротьби, який має пройти  у листопаді, готуються вінничани Ірина Гребенчук та Данило Явгустішин.

До чемпіонату Європи із вільної боротьби, який має пройти у листопаді, готуються вінничани Ірина Гребенчук та Данило Явгустішин. Як розповів "Суспільному" тренер Даяурі Важа, змагання відбудуться, якщо ситуація з карантином не зміниться.

Наразі спортсмени випробували себе у Чемпіонаті України серед кадетів у Харкові, який відбувся 2 вересня. До Вінниці привезли золото та бронзу.

Як розповіла 16-тирічна Ірина Гребенчук, спершу вона хотіла піти на греко-римську боротьбу, але дівчат туди не беруть. У спортивній школі як альтернативу запропонували - вільну боротьбу. Нею дівчина займається вже 4 роки.

Ірина - багаторазова чемпіонка України, має 80 нагород. Аби бути у формі тренується щодня. На Чемпіонаті України з вільної боротьби серед кадетів у двобоях зустрілася із чотирма учасницями, але найскладнішим виявився останній поєдинок.

Данило Явгустішин на чемпіонаті з вільної боротьби виборов бронзу у категорії до 110 кілограмів. Результатом каже не задоволений.

«Було доволі тяжко, тому що ми до цього тренувалися на зборах по сумо під Харковом,  я там втомився й одразу поїхав на чемпіонат України», - розповідає Данило Явгустішин.

За місце у фіналі Данило змагався з харків'янином. Тренер Даяурі Важа вважає, що його учня «засудили».

Ірина Заіковата

10 вересня, 2020