Двох вінничан засудили за напад на військового

Новини Вінниці / Двох вінничан засудили за напад на військового

Вінницький міський суд 1 вересня виніс вирок стрільцю взводу добровольчого формування Вінницької громади та його товаришу за вчинення хуліганських дій. Перший отримав реальний строк, в іншого умовне покарання.

Судовий процес відбувався за підтримання публічного обвинувачення прокурорами Вінницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

У квітні цього року вінничанин разом із товаришем під час комендантської години у стані алкогольного сп’яніння у під’їзді вчинили сварку із мешканкою будинку.

Надалі правопорушники застосували фізичну силу до військовослужбовця Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку, який виконував свої службові обов’язки з метою припинення їх незаконних дій, - повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Зловмисників затримали. Суд погодився з позицією прокурора щодо міри покарання та визнав обвинувачених винними у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 296 КК України (хуліганство).

З урахуванням протиправних дій обвинувачених, члену добровольчого формування Вінницької громади суд призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі, а співучаснику – у виді 3 років позбавлення волі та звільнив його від відбування покарання з випробувальним строком на 3 роки.

Нагадаємо, двоє чоловіків вчинили напад на 37-річного вінничанина, побили його та відібрали особисті речі. Нападниками виявились раніше судимі за майнові злочини двоє вінничан віком 23 та 27 років.

Макс Мельник

3 вересня, 2022