Дипломатична «дуель» Москви та Києва: будь-які перемовини про «мир» не мають сенсу

Новини Вінниці / Дипломатична «дуель» Москви та Києва: будь-які перемовини про «мир» не мають сенсу

З кінця весни у Києві чітко дають зрозуміти, що не бачать сенсу у переговорах з РФ про перемиря без звільнення окупованих територій, у Москві натомість навпаки постійно стверджують, що хочуть «миру», але за умови окупації. Останнім часом все частіше про «мир» почали казати у Вашингтоні. На сьогодні в Росії та Україні зрозуміло висловились, яким бачать стартові позиції, аби сісти за стіл переговорів. Іншу сторону вони не влаштовують.

Речник російського диктатора В.Путіна Дмитро Пєсков окреслив позицію Кремля.  

«Не може існувати ніякий «мирний план» України, який не враховує сьогоднішніх реалій з російської території, з входженням до складу Росії нових регіонів – чотирьох (Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей на додачу до анексованого Криму – ред.)», - сказав Пєсков.

А «реалії» у тому, що жоден з цих регіонів росіяни навіть стовідсотково не контролюють.

У свою чергу секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що Росія продовжує ставити максималістські цілі у війні - ліквідація державності, знищення українців як нації.

«Час максимального зосередження - ми пройшли половину шляху до Перемоги. Але попереду найважчий відрізок - остаточно викинути агресора з нашої землі й покарати за злочини», - написав він у соцмережі.

Також Данілов попереджав, що найближчі два-три місяці війни можуть стати вирішальними у війні Росії проти України.

Таким чином, навіть казати про переговори наразі не має сенсу, адже позиції сторін принципово не співпадають.

Олег Верлан

28 грудня, 2022