Директор ЦРУ вважає критичними у війні наступні 6 місяців

Новини Вінниці / Директор ЦРУ вважає критичними у війні наступні 6 місяців

Одночасно з тим, що США не поспішають з наданням більш руйнівної та наступальної зброї Україні в обсягах, які озвучує Київ, у Вашингтоні чудово розуміють плани Путіна та бажання кинути заради мети всі сили у бій. Директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що наступні шість місяців будуть критичними у російсько-українській війні, оскільки президент Росії Владімір Путін робить ставку на те, що зниження інтересу Заходу і «політична втома» можуть дати його військовим новий шанс здобути перемогу на полі бою.

Про це повідомляє CBS News.

«Я думаю, що Путін зараз робить ставку на те, що він може змусити час працювати на себе. Нам здається, що все вирішиться на полі бою протягом наступних шести місяців», - сказав Бернс.

Отже, у Вашингтоні чудово розуміють найближчі перспективи, хоча пригальмовують надання сучасної військової техніки.

«Підірвати пиху Путіна, дати зрозуміти, що він не тільки не зможе просунутися далі в Україні, але з кожним місяцем він все більше ризикує втратити територію, яку він незаконно захопив в України. Тому наступний період, я думаю, буде абсолютно вирішальним», - продовжив він.

Кар'єрний дипломат і колишній посол в Росії заявив, що за даними західної розвідки, Москва не зацікавлена в мирних переговорах, незважаючи на періодичні повідомлення про протилежне.  

«Ми не вважаємо, що Путін серйозно налаштований на переговори, незважаючи на все те, що ви іноді чуєте про це», - сказав Бернс.  

Олег Верлан

3 лютого, 2023