Директор вінницького комунального підприємства жорстко розкритикував ініціативи центральної влади в області енергетики

Новини Вінниці / Директор вінницького комунального підприємства жорстко розкритикував ініціативи центральної влади в області енергетики

Директор КП «Вінницяоблтеплокомуненерго» та депутат Вінницької облради Андрій Ковальов 2 листопада у Facebook опублікував пост з власними думками «про початок опалювального періоду». Фактично в них після місяця на посаді керівника він доволі жорстко розкритикував ініціативи держави.

«Меморандум - це повна маячня, майже усі керівники теплогенеруючих компаній України наголошують на тому, що він не виконується. Ніде і ніким. Крім того, задекларованих об’ємів газу для населення по ціні 7,42 гривень не вистачає для повноцінного опалювального періоду. Це є факт!», - зазначив директор комунального підприємства, який також є головою постійної комісії облради з питань будівництва, комунального майна, транспорту та розвитку інфраструктури.

«Теоретикам з «Нафтогазу», як висловився А.Ковальов, він передав «величезне вітання» і побажав «спуститися нарешті з «небес» до рівня працюючих котелень».

«Побачите дуже багато цікавого, зробите для себе не одне відкриття. Окремо хочеться запитати, а де дешевий газ власного українського видобутку? Це питання для нашої країни вже стає риторичним», - підкреслив очільник КП.

Щодо енергозбереження він висловився не менш категорично…

«Попрацювавши місяць на посаді керівника «Вінницяоблтеплоенерго», дійшов до висновку - в країні жодна з державних програм, що покликані зробити нас енергетично незалежними, не працює, або не фінансується. Де «оспівуваний» роками фонд Держенергоефективності та його програми? Де конкретні результати?», - запитав А.Ковальов.

Також він розповів про гроші…

«Заборгованість обласного бюджету перед підприємством складає вже більше 8 млн гривень ( на аналогічний період минулого року заборгованість була на рівні 100 тис грн). Немає в бюджетах усіх рівнів коштів на президентські ініціативи в рамках підписаного Меморандуму… Ну немає і все тут. Чи ставить це під загрозу планове проходження опалювального періоду, враховуючи, і те, що наше підприємство поставляє тепло в більшість лікарень які зараз лікують ковідних хворих. Однозначно - так! Чи хвилює це тих, хто повинен вирішувати це питання? Не можу сказати, але ми періодично кожного тижня звертаємося до керівників установ, департаментів та особисто до голови ОДА, відповідь наступна – коштів немає», - зазначив керівник підприємства.