Джонсон: Путін хоче зробити «новий Грозний» зразка 90-их у великих містах України

Новини Вінниці / Джонсон: Путін хоче зробити «новий Грозний» зразка 90-их у великих містах України

Приклад Маріуполя та Сєвєродонецьку, бої за які тривали тижнями, показав, що Володимир Путін не зацікавлений у мирних переговорах з Україною. Він хоче зрівняти із землею українські міста. Як свого часу було стерто Грозний…

Про це заявив прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, пише The Guardian.

За словами британського політика, Путін не планує поки сідати за стіл переговорів, а хоче піти за сценарієм знищення, як було в Чечні.

«Путін не сприймає всерйоз мирні переговори. Він хоче подвоїти ставку і зробити «Грозний» у великих містах України», - заявив Джонсон.

Глава британського уряду назвав дії керівництва Росії «трагічною помилкою».

«Але це те, що він, здається, робить в цей момент», - додав прем'єр.

Раніше The Telegraph наводив слова офіційного представника уряду Британії, який процитував заяву прем'єра Бориса Джонсона щодо дипломатичного варіанту вирішення конфлікту.

«Ми не повинні дозволяти нікому вважати, що поступки Путіну приведуть до чого-небудь, крім катастрофи. Оскільки це може бути сприйнято як нагорода за необґрунтовану агресію і підбадьорить не тільки Росію, але й і її союзників, що вплине на безпеку Великобританії і нашу економіку», - процитував він британського прем'єра.

Джонсон чудово розуміє що європейські політики вже відчувають втому від війни, хочуть її зупинити на будь-яких умовах, аби потім домовитися, а війна «на виснаження» триватиме не один рік.  

Олег Верлан

24 червня, 2022