Ефект бумеранга: у Росії кажуть про «бавовну» у Воронезькій та Бєлгородській областях

Новини Вінниці / Ефект бумеранга: у Росії кажуть про «бавовну» у Воронезькій та Бєлгородській областях

Російське міноборони заявило, що вночі 16 січня Воронезьку та Бєлгородську області атакували 12 безпілотників. У Воронежі начебто поранено дівчинку, пошкоджено 35 квартир багатоповерхівок.

Про це губернатор Воронезької області Олександр Гусєв написав у своєму телеграм-каналі.

За даними від російського МНС, унаслідок потрапляння до квартири уламків збитого БпЛА медична допомога знадобилася дитині.

У дівчинки 2013 року народження нібито зафіксували різані рани руки, ноги та шиї. Медичну допомогу дитині надали на місці.

Крім того, Гусєв повідомив, що внаслідок імовірної атаки безпілотників у Воронежі пошкодження зазнали 35 квартир трьох 10-поверхових будинків на вулиці Тепличній, пошкоджено вікна в чотирьох будинках на вулиці Острогозькій.

Мер Воронежа Вадим Кстенін заявив про 20 вибухів у місті, а також про те, що «усі 16 дронів було збито». Режим НС, за його словами, ввели через падіння уламків.

За даними росЗМІ та телеграм-каналів, у ніч на 16 січня в небі над Воронежем було чутно роботу безпілотників і ППО, прогриміло близько 10 вибухів.

Міноборони РФ повідомляє, що ППО збила три українські безпілотники.

Телеграм-канал Shot інформує, що метою атаки, імовірно, міг бути аеродром «Балтімор» — він розташований поряд з Тепличною вулицею, де уламки БпЛА, попередньо, потрапили в житловий будинок.

Близько 04:00 місцеві жителі повідомляли про нові звуки вибухів у Воронежі. Про це інформує «База».

Після атаки безпілотників у місті запроваджено режим надзвичайного стану. Мешканців будинку, у який потрапили уламки дрона, було евакуйовано та розміщено в найближчій школі.

У міноборони РФ зранку повідомили, що «засобами ППО було знищено п'ять і перехоплено три українські безпілотні літальні апарати над територією Воронезької області, чотири БпЛА перехоплено над територією Бєлгородської області». Ну як завжди…

Олег Верлан

16 січня, 2024