Економив на зарплаті працівникам? У Вінниці суд змінив запобіжний захід підприємцеві, який нібито «накрутив» витрати на ремонті дороги

Новини Вінниці / Економив на зарплаті працівникам? У Вінниці суд змінив запобіжний захід підприємцеві, який нібито «накрутив» витрати на ремонті дороги

Сьогодні, 20 червня, Вінницький апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора та ухвалив більш сурове рішення до підозрюваного у службовому підробленні та привласненні 1 млн грн на ремонті дороги.

Як повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду, якщо раніше фігуранові справи Козятинський міськрайонний суд обрав як запобіжний захід особисте зобов’язання, з чим і не погодилася сторона обвинувачення, то тепер - домашній арешт із 22.00 до 06.00.

У прокуратурі просили взяти ймовірного злочинця під варту. Вимоги мотивувались обґрунтованою підозрою, ризиками, що підозрюваний впливатиме на свідків, уникатиме суду й слідства, а ще – інкримінованим особливо тяжким кримінальним правопорушенням, за який передбачено від 7 до 12 років ув’язнення. До того ж, на думку прокурора, підрядник може знищити бухгалтерські документи.  

Підозрюють же чоловіка в тому, що він нібито заволодів бюджетними коштами, виділеними на капітальний ремонт дороги та тротуару з влаштуванням велодоріжки у Козятині на Вінниччині. За версією слідства, у документи підприємець уносив неправдиві дані про фактичний розмір зарплатні своїх підлеглих: частину отриманих бюджетних коштів виплачував найманим працівникам, а решту залишав собі.

Як повідомив на судовому засіданні адвокат підозрюваного, розбіжності у документах є, але розмір матеріальної шкоди Козятинській міській раді не встановлено: у висновку експерта про неї не йдеться.  Однак у матеріалах провадження фігурує понад 950 тисяч гривень збитку. 

Макс Мельник

20 червня, 2022