Екс-вінничанка стала відомою польською співачкою (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Екс-вінничанка стала відомою польською співачкою (ВІДЕО)

Відео відомої польської співачки, екс-вінничанки б‘є рекорди у Ютубі. Земляки згадують про батька співачки – вінницького музиканта, який  був  педагогом та продюсером власної доньки.

Відео відомої польської співачки, екс-вінничанки б‘є рекорди у YouTube. Земляки згадують про батька співачки – вінницького музиканта, який був педагогом та продюсером власної доньки.

«Відео відомої польської співачки MaRina в дуеті зKabe недавно наблизилося до 4 000 000 переглядів в Ютуб. MaRina народилась у Вінниці в 1989 році у сім'ї відомого вінницького музиканта мультиінструменталіста Василя Лученка», - йдеться в дописі шоумена Олександра Шемета.

Батька дівчини добре знають музиканти гуртів «Картель Дяди Мити», «Pets and his friends», ВІА «ТТУ», «Транзит», «Команда Юрія Борковского», ВІА «Політехнічного технікуму».

Для молодого покоління читачів пояснимо, що абревіатура ВІА розшифровується, як вокально-інструментальний ансамбль. Саме так у радянські часи називались музикальні гурти. Трендом того часу була наявність ВІА на підприємстві, чи у навчальному закладі.

Щодо інститутів та технікумів, то тут зрозуміло, адже молоді люди завжди підхоплювали щось нове та модне. А от на підприємствах гурти існували, так би мовити для надання певного культурного «лоску» робітникам, основною розвагою для яких були посиденьки з пляшкою горілки в день зарплати та авансу.

Серед зазначених гуртів, в яких грав батько майбутньої зірки польської естради, є і ВІА «ТТУ», тобто трамвайно-тролейбусного управління. Уявляєте зраз гурт «Депо» чи «Кондуктор», в якому працівники громадського транспорту грають джаз, або читають реп.

Такими тоді були реалії часу, і вони доволі сильно відрізнялись від нинішніх. Зокрема і тим, що музикант Василь Лученко жив у бараці. Згадуючи вінницьких музикантів, чоловік, між іншим зазначив у Facebook:

«Вони жили в приватному будинку напроти 26 СШ, я жив в бараках ТТУ по вул. Збишко... (зараз там територія ТТУ). Віктор грав та вчився в Торговому інституті, і теж іноді приходив до нас на репетиції в клуб ТТУ, де я грав з ВІА з 1971 по 1974 роки».

Трохи забігаючи наперед зауажимо, що майбутня зірка польського шоу-бізу навряд чи жила у бараці, до дня її народження їх у Вінниці вже розселили.

А в 1991 році родина Луценків з маленькою Мариною емігрувала до Польщі. Там чоловік працював музикантом і вокалістом, паралельно став вчителем для власної доньки Марини.

В 1999 році, тобто у віці 10 років, Марина у Варні зайняла перше місце.

Далі подробицями біографії екс-вінничанки ділиться Олександр Шемет:

«В 2001 році дівчинка повертається у Вінницю, щоб завоювати Гран Прі фестивалю дитячої пісні «Музична Парасолька». В 2003 році в Скадовську в Чорноморських іграх дістається другого місця та здобула Диплом ФІДОФУ в 2004 році Бухаресті. На «Новій Хвилі» у Юрмалі 2007 року займає третє місце і отримуєголовну нагороду 50 тис. доларів, від Алли Пугачової. Марина виходить заміж за воротаря туринського “Ювентуса” Войчеха Шчесни та не кидає кар'єри співачки. Пишаймося!».

упцукп

Марина Карабай

24 грудня, 2019