Експерт вважає, що Путін хоче закінчити війну за півтори місяця

Новини Вінниці / Експерт вважає, що Путін хоче закінчити війну за півтори місяця

Російський диктатор В.Путін до 15 листопада хоче закінчити «СВО» в Україні, сподіваючись на капітуляцію української армії. Таким чином, у Кремлі ще сподіваються на диво…

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов із посиланням на поінформовані джерела.

«Росія не може зібрати мільйон людей для мобілізації у найкоротший термін. За моїми оцінками, це триватиме до весни... Перші 300 тисяч вони до листопада або до кінця року мобілізують. Хоча Росія чомусь орієнтується на 15 листопада. Є інформація, що нібито до 15 листопада Путін хоче закінчити війну. Але в його розумінні закінчення війни - це коли Україна погодиться на переговори та підпише капітуляцію на умовах РФ. Тобто Україна має погодитися зі втратою територій, визнати їх російськими та не вступати до НАТО», - зазначив він, обговорюючи оперативну обстановку з російським вторгненням.

За його словами, Росії це потрібно, щоб мати можливість підготуватися та здійснити повторний напад для захоплення всієї території України. Водночас Жданов наголосив, що Україна змогла навіть зі старою радянською зброєю переламати хід війни та «перемолоти» професійну російську армію:

«Ми стали професійною армією західного типу. Підготовка особового складу та зброя відрізняються. А тому ті люди, яких сюди прижене РФ, стануть жертвами цієї війни. Чим більше вони людей приженуть, тим більше втрат у них буде», - висловив свою думку експерт.

Нагадаємо, російські пропагандисти активно поширюють тези щодо можливого ядерного удару по Україні, але такі заяви викликають протилежне ставлення українців, замість переляку нація налаштовується більш войовниче. Так само діють союзники, які допомагають зброєю. У США вже публічно заявили про «переконливу відповідь» на застосування тактичної ядерної зброї. Отже, «козир» Путіна виявляється фальшивим, хоча він цього не усвідомлює. Інший меседж у мільйон мобілізованих навіть не розглядається як «козир» за об'єктивних причин – складність зібрати та утримувати таку кількість людей і низька ефективність «гарматного м’яса» у сучасних реаліях.

Олег Верлан

26 вересня, 2022