«Фортеця»: ситуацію на північ від Бахмута вдалось стабілізувати

Новини Вінниці / «Фортеця»: ситуацію на північ від Бахмута вдалось стабілізувати

Російськім окупаційним військам останнім часом вдавалося просуватися на півночі Бахмута, що створювало велику загрозу для угрупування Сил оборони, які знаходяться в місті. Однак, до 7 березня українським бійцям вдалося стабілізувати ситуацію у цьому районі.

Про це повідомляє Міністерство оборони Британії на своїй сторінці у Twitter.

«Українська оборона Бахмута продовжує виснажувати сили з обох сторін. На вихідних українським силам, ймовірно, вдалося стабілізувати свій периметр оборони після попереднього просування рф на півночі міста», - йдеться у повідомленні.

Також стало відомо, що 2 березня російські окупанти зруйнували міст через єдину асфальтовану дорогу до Бахмута, яка досі перебувала під контролем України. Це стає великою проблемою для ЗСУ, бо ускладнює можливості постачання запасів до міста. Через це все частіше доводиться користуватися ґрунтовими доріжками.

Як зазначає CNN із посиланням на військового чиновника НАТО, за оцінками розвідки альянсу, на кожного українського солдата, який загинув, захищаючи Бахмут, російські війська втратили щонайменше п'ятьох. Він додав, що Україна також зазнає значних втрат, захищаючи місто. 

Терористам з ПВК «Вагнер» може бути дуже складно продовжувати наступати на місто зі своєю старою тактикою через публічні сварки голови приватної військової компанії Євгена Пригожина та російським Міноборони щодо розподілу боєприпасів.

Вже з’явилась інформація, що через брак живої сили «вагнерівці» почали вербувати пацієнтів психоневрологічних закладів.

Олег Верлан

7 березня, 2023