Генерал Марченко про звільнення Херсону: «Будемо бити з двох боків»

Новини Вінниці / Генерал Марченко про звільнення Херсону: «Будемо бити з двох боків»

Дмитро Марченко, генерал-майор, який із перших днів керував обороною Миколаєва і Миколаївської області, є одним з найдосвідченіших воєначальників у ЗСУ. На його думку, у битві за Херсон росіяни матимуть справу не лише з українськими військовими.

Про він заявив в інтерв’ю проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії 

«Багато жителів Херсона сидять у Херсоні й чекають, коли вони включаться в роботу з того боку. І ми їх битимемо з двох боків. Ті, що спеціально там, не йдуть, сховали зброю, чекають просто сигналу. Ніхто не збирається здавати і ніхто не збирається їх залишати, якщо там у когось пробігають думки, що давайте на цьому зупинимо війну – ні, це наша країна, це наші землі. Там мої брати живуть. Там наші люди живуть, ми не можемо їх залишити і ми не повинні їх залишити. Якщо ми залишимо, які ми тоді захисники», – сказав Марченко. 

Також на «5 каналі» він розповів, коли відвоюють Херсон?

«Розумію херсонців. Вони втомились, їм тяжко. Наступ вже розпочався. Так, він повільний. Херсону треба трошечки почекати», - пояснив генерал.

Довідка. Дмитро Марченко народився у Вознесенську на Миколаївщині. Генерал-майор, "кіборг", який захищав Донецький аеропорт. Тепер його називають "кіборг" Миколаєва, який наводить жах на рашистів. Завдяки його воєнному таланту Миколаїв не повторив долю Херсона, на Миколаївщині рашисти були розгромлені, а Одеса – не повторила долю постійно обстрілюваного Харкова чи й блокадного Маріуполя. Жителі півдня України добре знають, хто став їхнім захисником. А ще це перший за десятки років генерал, який воює, перебуваючи під заставою. 

Олег Верлан

15 червня, 2022