Глава Пентагону Остін пояснив мету візиту до Києва

Новини Вінниці / Глава Пентагону Остін пояснив мету візиту до Києва

Через об’єктивні причини в українському суспільстві та владі зростає незадоволення американською політикою що захисту країни. Хоча ще на початку року було зрозуміло, що з наближенням президентських виборів у США, тема України відходитиме на другий план, але події останнього часу демонструють, що у Штатах роблять значно менше для «перемоги демократії над диктатурою», ніж здатні.

Президент США Джо Байден 16 листопада підписав законопроєкт про тимчасове державне фінансування, який дозволить уникнути так званого шатдауну – зупинення роботи федерального уряду. У цьому документі не прописані витрати на підтримку України та Ізраїлю.

Байден заявив, що підтримка українців є інвестицією у власну безпеку США та дозволяє американським військам Штатів не брати безпосередню участь у цій війні на території Європи. Виглядає цинічно, хоча і не є новиною. Але обмежена військова допомога стримує дії ЗСУ. І українське суспільство чутливо відреагувало на низку подій у партнерів, які явно не на користь Україні.  

На тлі цього до Києва прибув міністр оборони США Ллойд Остін. Неанонсований візит нібито через потребу передати «важливе повідомлення». Особисто. У соцмережі Х, раніше відомій як Twitter, глава Пентагону вказав, що зустрічатиметься з керівництвом України. Сто відсотків мова піде не про чергову військову допомогу.

Глава американського оборонного відомства зазначив, що під час переговорів із представниками української влади він має намір запевнити, що США продовжать підтримувати Україну в боротьбі проти російських окупантів. Також Остін наголосив, що підтримка з боку США продовжуватиметься у майбутньому.

«Я щойно приїхав до Києва, щоби зустрітися з українськими лідерами. Сьогодні я тут, щоб передати важливе повідомлення – Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну в її боротьбі за свободу проти агресії Росії як зараз, так і у майбутньому», – заявив Остін.

В українській столиці главу Пентагону зустрічала посол США в Україні Бріджит Брінк.

Олег Верлан

20 листопада, 2023