Громади Вінниччини можуть отримати 20 мільйонів гривень на реалізацію проєктів розвитку: потрібно перемогти у конкурсі

Новини Вінниці / Громади Вінниччини можуть отримати 20 мільйонів гривень на реалізацію проєктів розвитку: потрібно перемогти у конкурсі

Очікується, що наступного року на фінансування ідей - переможців конкурсу проектів розвитку територіальних громад на Вінниччині буде спрямовано 20 мільйонів гривень. Про це сьогодні на засіданні координаційної ради з питань місцевого самоврядування повідомив заступник голови Вінницької облради Дмитро Чаленко.

Очікується, що наступного року на фінансування ідей - переможців конкурсу проєктів розвитку територіальних громад на Вінниччині буде спрямовано 20 мільйонів гривень. Про це сьогодні на засіданні координаційної ради з питань місцевого самоврядування повідомив заступник голови Вінницької облради Дмитро Чаленко.  

Кошти виділятимуть у співфінансуванні із самим громадами. Проєкти будуть поділені на дві категорії: розроблені окремими громадами та спільні, що ініціюються кількома громадами разом. Для перших з обласного бюджету готові виділити до 350 тисяч гривень, для других - до 500 тисяч гривень. В обох випадках не менше половини загального бюджету проекту мають становити власні кошти громад.    

"Оновлені напрями конкурсу – підтримка людей з інвалідністю; відновлення та збереження історико-культурної, духовної спадщини; розвиток спортивної та туристичної інфраструктури; модернізація мереж вуличного освітлення; розбудова інфраструктури із забезпеченням функціонування Центрів безпеки (пожежно-рятувальні підрозділи, пункти громадської безпеки); розбудова Центрів надання адміністративних послуг. А також здійснення належного матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я (первинний та вторинний рівень) задля забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення області", - розповів Д.Чаленко.

 

Від кожної територіальної громади на конкурс може подаватися шість проєктів, з них два можуть стати переможцями.

Сергій Маламура

16 грудня, 2020