Грузія «підставила» Україну: відмовляється від санкцій проти РФ

Новини Вінниці / Грузія «підставила» Україну: відмовляється від санкцій проти РФ

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що країна не приєднається до фінансових і економічних санкцій Заходу проти Росії. Це зашкодить країні і населенню.

«Грузія, з урахуванням наших національних інтересів і з урахуванням інтересів нашого народу, не збирається брати участі у фінансових і в економічних санкціях, оскільки, повторюю, це тільки ще більше зашкодить нашій країні і нашому населенню. Відповідно, я, як глава уряду, який відповідальний як за внутрішню, так і за зовнішню політику, враховуючи національні інтереси буду керуватися тільки інтересами нашої країни», - заявив Гарібашвілі, повідомляє «Новини-Грузія».

Нагадаємо, у 2008-му завдяки приїзду до Тбілісі тодішнього президента України В.Ющенка та очільників інших держав вдалось зупинити російську агресію. Росіяни стояли на відстані у 20 км від столиці. Тепер маємо таку відповідь Грузії.

Втім, США у відповідь на збройну агресію Росії проти України ввели санкції проти найбільших банків Росії - "Сбербанку"і " ВТБ". Крім того, під обмежувальні заходи потрапило оточення президента РФ Володимира Путіна.

Лідери Європейського Союзу в четвер домовилися ввести нові економічні санкції проти Росії, приєднавшись до США і Великобританії.

Олег Верлан

25 лютого, 2022