«Грип» Лукашенка: Путін їде до Мінську, щоб залучити до війни білоруську армію

Новини Вінниці / «Грип» Лукашенка: Путін їде до Мінську, щоб залучити до війни білоруську армію

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв вважає, що в ході візиту президента РФ Володимира Путіна до Білорусі йтиметься про більш широке залучення збройних сил Білорусі до війни проти України, зокрема на суходолі.

Російський телеграм-канал Генерал СВР вказав, що білоруський лідер О.Лукашенко вчора марно намагався зірвати запланований на понеділок візит до Мінську Путіна. Очільнику Кремля доповіли, що Лукашенка захворів на грип і погано почувається. Саме так заявили у Білорусі. Однак, альтернативні джерела завірили, що з Лукашенком все гаразд. Жодних симптомів недуги. Тож візит ніхто не скасував.  

«Нещодавно очільник Кремля провів службову нараду з керівництвом збройних сил РФ, в ході якої, як він особисто зазначив, розглядав пропозиції військового командування на найближчі та середньострокові перспективи. Відразу після цього він спланував зустріч з керівництвом республіки Білорусь, яка відбудеться незабаром.

На наш погляд, в ході цієї зустрічі будуть відпрацьовуватися питання подальшої агресії проти України та більш широкого залучення збройних сил республіки Білорусь до операції проти України, зокрема, на нашу думку, і на суходолі», - публікує коментар Наєва Командування об’єднаних сил ЗСУ.

Олег Верлан

18 грудня, 2022