Гучна заява вінницького «Голосу»: виходять з партії через «узурпацію» Кіри Рудик

Новини Вінниці / Гучна заява вінницького «Голосу»: виходять з партії через «узурпацію» Кіри Рудик

Майже добу тому, на Facebook-сторінці вінницького осередку партії «Голос» з’явилася заява, в якій вказується, що «ми припиняємо свою роботу». Під нею вказані імена та прізвища 15 партіійців. Після того до Вінниці приїхала народна депутатка від «Голосу» Олександра Устінова. Вчора, 10 червня, вона запевнила, що прокоментує NaПарижі ситуацію в партії, але наразі редакція коментаря не отримала.

Майже добу тому, на Facebook-сторінці вінницького осередку партії «Голос» з’явилася заява, в якій вказується, що «ми припиняємо свою роботу». Під нею вказані імена та прізвища 15 партійців. Після того до Вінниці приїхала народна депутатка від «Голосу» Олександра Устінова. Вона прокоментувала NaПарижі ситуацію в партії, зокрема можливій вихід десяти парламентарів з фракції

«Пишаюся цією самою - самою крутою командою. Вони склали всі сьогодні своі партійні квитки, але залишилися командою. А команди і люди - це те, чим і був Голос. Не помічниками Рудик і печатками фейкових осередків, а цінністними, крутим людьми. Пишаюся кожним, адже ці люди про цінності, за які і далі боротимуться. Цінності, які зрадило керівництво партіі, на жаль», - написала парламентарка у Facebook після публікації заяви вінничан.

Почнемо з того, що депутат від фракції «Голос» Соломія Бобровська у коментарі «Українським Новинам» в середу, 9 листопада, заявила, що після уходу Сергія Притули дев’ять нардепів можуть покинути партію. Мова йде про тих, хто ще в кінці березня підписав заяву про переобрання керівництва партії через узурпацію влади, зокрема вінничанку О.Устінову.

Бобровська висловила думку, що заява партії «Голос» після оголошення про вихід з партії Притули - це приклад провальної комунікації з боку керівництва і вони «добре розуміють, що проєкту партії «Голос» приходить кінець».

І 10 червня вінницькі партійці відкрито виступили проти «процесів, які нині відбуваються в партії «Голос», вказавши на «узурпацію влади з боку керівництва, (зокрема керівницею партії Кірою Рудик), кулуарні перемовини з Офісом президента, виключення Сергія Притули з політради».

«Тож ми, команда Вінницької обласної територіальної організації, змушені одноголосно заявити про вихід з політичної партії «Голос», - йдеться у заяві вінницьких партійців.

Як зазначають в «Українській правді», у керівництві партії заявили, що наразі заяви у вигляді скан-копій надійшли від 15 представників осередку. Заяв від очільників цього осередку не надходило, а загалом Вінницька територіальна організація партії нараховує 29 членів. Тож осередок як такий залишається.

Олег Верлан

11 червня, 2021