«Інопланетяни Амуру»: що на далекосхідному космодромі Путін з Лукашенком про Україну казали

Новини Вінниці / «Інопланетяни Амуру»: що на далекосхідному космодромі Путін з Лукашенком про Україну казали

Президент РФ Владімір Путін поїхав на Далекий Схід, аби у присутності білоруського політика Лукашенка на космодромі «Східний» донести свою думку щодо війни з Україною. Чому було обрано Амурську область на кордоні з Китаєм? Мабуть, там відчувалась безпека та далеко від театру бойових дій легше розповідалось про «все по плану». На дуже цікавий «мінус», а саме те, що місцеві далекосхідні військові частини понесли найбільші втрати у перші тижні «спецоперації», очільник Кремля уваги не звернув. Загалом вийшло, що на космодромі зустрілись люди з іншої галактики, адже казали про іншу реальність.

Фактично спілкування з пропагандистами диктатора та його сателіта виявилося нудним. Нічим новим Путін не здивував, а це означає, що він не готовий до переговорів та не піде на жодні поступки.

На іншому кінці світу Путін повторив мантру про те, що до війни його примусили українці, а він мав «зупинити геноцид Донбасу, який не можна було терпіти» і викорінити примарний «неонацизм» в Україні.

«Я прямо назвав цілі. Мета головна – допомога людям на Донбасі, народним республікам Донбасу, які ми визнали. Вимушені були це зробити, тому що київська влада, яку підштовхував Захід, відмовилася виконувати Мінські угоди, націлені на мирне вирішення проблем Донбасу. Публічно заявили! Далі терпіти цей геноцид, який тривав 8 років, було просто неможливо», - сказав воєнний злочинець Путін.

У чому полягав «геноцид Донбасу», російський лідер сказати не зміг, тому переключився на іншу «космічну» тему – «перетворення Україну на «антиросійський плацдарм», звідки за уявою Путіна збиралися напасти на Росію.

«І зіткнення з цими силами було неминуче. Вони тільки обирали час для атаки. А наступні події показали, наскільки глибоко це все там проросло. Це було неминуче, питання було лише в часі. Очевидно, що іншого вибору у нас не було, це правильний крок. І в тому, що мети буде досягнуто, немає жодних сумнівів», - сказав Путін.

За його словами, сам хід «спецоперації» йде за планом.

«Операція в Україні продовжуватиметься до повного завершення та досягнення цілей, поставлених на самому початку», - сказав Путін.

Також він завірив, що все це робитися задля допомоги «жителям Донбасу». Масові вбивства російськими окупантами українців у Бучі на Київщині очільник Кремля назвав «фейком». Більше того, його супутник Лукашенко, як виявилося, передав якісь документи ФСБ, що це «британська спецоперація». Той, звісно, підтвердив, намагаючись заявити про себе, і додав, що передав явки, паролі, номера авто… Нагадаємо, у цьому місті росіянами вбито щонайменше 320 мирних мешканців.

Аби відповідати атмосфері космічних процесів Путін подякував Лукашенку за зусилля по налагодженню переговорів з Україною. Путін навіть сказав, що «білоруський майданчик підходить для подальших контактів».

Одного з колишніх мерів Києва називали «Космосом» за його дивні висловлювання. Проте, схоже, у порівнянні з Путіним та Лукашенком, Черновецький ще учень молодших класів. У Приамур’ї був справжній космос. Місце обрано не даремно.  

Олег Верлан

12 квітня, 2022