Іран визнав військову допомогу Росії

Новини Вінниці / Іран визнав військову допомогу Росії

Міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян вперше визнав допомогу Росії безпілотниками. Однак, нібито, передача БПЛА відбувалась ще до початку повномасштабної війни в Україні.

Про це пише U.S. News & World Report.

«Ми передали обмежену кількість безпілотників Росії за кілька місяців до війни в Україні», - заявив міністр під час зустрічі з журналістами в Тегерані.

Нагадаємо, із серпня в Україні кажуть про застосування Росією іранських дронів, голова МЗС України Дмитро Кулеба попередив Іран про наслідки військової допомоги, а розслідувачі опублікували схеми, за якими з Ірану, Сирії та Таджикистану надходить військова допомога. Крім дронів, є інформація, що РФ домовилась про постачання іранських балістичних ракет. Тим часом у ЗМІ з'явилася інформація про те, що, на думку американської розвідки, Іран шукає допомоги у Москви для підтримки своєї ядерної програми.

Попри численні факти у Тегерані донедавна спростовували «експорт» БПЛА. Тепер вперше визнали очевидне. Зазначимо, що у збитих іранських дронах знаходять вузли та деталі китайського та американського виробництва.

У самому Ірані триває вуличні протести, які загрожують режиму. У Вашингтоні припускають, що вони можуть призвести до зміни керівництва країною.  

Олег Верлан

5 листопада, 2022