Каччіні, Бах і Вівальді: у Вінниці відбудеться безкоштовний концерт з творами духовної музики

Новини Вінниці / Каччіні, Бах і Вівальді: у Вінниці відбудеться безкоштовний концерт з творами духовної музики

У вінницькому костелі Пресвятої Діви Марії Ангельської 25 липня відбудеться безкоштовна концертна програма «SONOS ANIMAE». Її організовують в рамках відзначення дня святого Якова та створення відправної точки паломницького культурного маршруту Camino Podolicо.

На всіх охочих чекатиме концертна програма «SONOS ANIMAE», що в перекладі з латини означає «Звуки душі». Вона складатиметься з видатних творів духовної музики європейських композиторів XVII-XX століть. А виконають композиції солісти Вінницького академічного камерного хору ім. Віталія Газінського Анна Циганкова, Інна Пелиховська, Анна Якименко та Йосип Машталяр у супроводі концертмейстрів – Юрія Лопатюка та Наталії Воропаєвої. 

Програма концерту:

1. Джуліо Каччіні, «Ave Maria»; 

2. Георг Фрідріх Гендель, «Dignare»;

3. Ґабрієль Форе, «Pie Jesu» (з «Реквієму»);

4. Джованні Баттіста Перголезі, «Inflamatus» (частина зі «Stabat Mater»);

5. Антоніо Вівальді, «Domine Deus» (частина з «Глорії»);

6. Карл Дженкінс, «Ave verum»;

7. Марко Фрізіна, «Magnificat»;

8. Йоганн Себастьян Бах, «Suscepit Israel» (терцет з «Magnificat»);

9. Антонін Дворжак, «Ave Maria»; 

10. Сезар Франк, «Panis Angelicus».

Концерт духовної музики пройде у вівторок, 25 липня, у костелі Пресвятої Діви Марії Ангельської (вул. Соборна, 12). Початок – о 19:30. Вхід вільний за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/81NvY2JzZcfnA6CP8. Також частину запрошень можна отримати у канцелярії костелу. 

Організатори: департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради, департамент культури Вінницької міської ради, КЗ «Центр концертних та фестивальних програм», Вінницький академічний міський камерний хор ім. Віталія Газінського. 

admin

20 липня, 2023