«Каміння з «верхніх» провулків летіло з такою швидкістю, що розбило асфальт»: на Вінниччині вода змила картоплю та частину дороги

Новини Вінниці / «Каміння з «верхніх» провулків летіло з такою швидкістю, що розбило асфальт»: на Вінниччині вода змила картоплю та частину дороги

У місті Жмеринці, що на Вінниччині. Ранкова злива наробила збитків, вода розмила дорогу, з городів змило картоплю, в деяких будинках стоїть вода. Господарі з подвір‘я вигрібають весь мотлох, який їм нанесло дощовими потоками.

У місті Жмеринці, що на Вінниччині, ранкова злива наробила збитків - вода розмила дорогу, з городів змило картоплю, в деяких будинках стоїть вода. Господарі з подвір‘я вигрібають весь мотлох, який їм нанесло дощовими потоками.

Про це повідомляє Жмерика.City

Найбільше постраждали мешканці двох мікрорайонів «Велика Жмеринка» та «Заріччя».

Люди розповідають, що каміння з «верхніх» провулків та вулиць летіло з такою швидкістю, що розмило асфальт і частину дороги.

Жмеринчанин Павло Шрамов, демонструючи глибину вибитої негодою ями, зазначає:

 «В ямах можна сховатися на півметра».

Крім того що каміння побило дороги, злива нанесла бруд та сміття на подвір‘я. Тепер увесь цей мотлох доведеться прибирати. Та найгірше, що злива поховала надію на гарний врожай картоплі. Люди бідкаються, що всю картоплю змило під корч.

Така ситуація в «Заріччі» не вперше.

«Завжди після дощу наш мікрорайон потопає у воді і болоті, а після такої аномальної зливи вода до цих пір стоїть у хаті», – розповідає мешканець мікрорайону.

Рятувальники місцевої частини впродовж дня відкачували воду з будинків і прибудинкових територій. На вечір в мікрорайоні запланована зустріч з міським головою та депутатом обласної ради. Люди проситимуть про облаштування водостічної системи.

Новини Вінниці / «Каміння з «верхніх» провулків летіло з такою швидкістю, що розбило асфальт»: на Вінниччині вода змила картоплю та частину дорогиНовини Вінниці / «Каміння з «верхніх» провулків летіло з такою швидкістю, що розбило асфальт»: на Вінниччині вода змила картоплю та частину дорогиНовини Вінниці / «Каміння з «верхніх» провулків летіло з такою швидкістю, що розбило асфальт»: на Вінниччині вода змила картоплю та частину дороги
Марина Карабай

7 липня, 2020