Катували та незаконно утримували громадян

Новини Вінниці / Катували та незаконно утримували громадян

Двоє працівників Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки заступають перед судом через звинувачення у катуванні та незаконному утриманні чотирьох чоловіків. Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

У вересні 2023 року в мережу потрапило відео побиття двох чоловіків у приміщенні Територіального центру комплектування. Ці чоловіки, мешканці Харкова та Кривого Рогу, потрапили до військкомату після намагання незаконно перетнути кордон з Польщею. Їх затримали прикордонники та доставили до військкомату для постановки на військовий облік.

Пізніше розслідування встановило, що ще двох чоловіків, затриманих на кордоні, незаконно утримували в приміщенні військкомату. Їх змушували "добровільно" пройти військово-лікарську комісію для мобілізації. Один з потерпілих був утриманий в приміщенні військкомату 10 днів, двох інших - 7 днів, а четвертого - 2 дні.

Виявилося, що військовослужбовець-водій центру бив чоловіків, погрожуючи зброєю, за наглядом керівника — заступника начальника одного з відділів.

Слідство вже завершило досудове розслідування цього злочину, а працівники військкомату відповідатимуть перед судом за звинуваченнями у катуванні та незаконному утриманні людей.

 

Михайло Білик

22 лютого, 2024