Хабар за відстрочку від служби: на Вінниччині чоловік вирішив «підкупити» офіцера ЗСУ

Новини Вінниці / Хабар за відстрочку від служби: на Вінниччині чоловік вирішив «підкупити» офіцера ЗСУ

На Вінниччині СБУ викрила громадянина України, який надав неправомірну вигоду одному з керівників районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України.

Як повідомляють у пресслужбі УСБУ у Вінницькій області, за даними слідства, місцевий мешканець призовного віку отримав персональну повістку про мобілізацію, проте вирішив у незаконний спосіб отримати відстрочку від військової служби.

«Помилково вважав, що офіцер ЗСУ «допоможе» за грошову винагороду у розмірі 2000 доларів США уникнути призову», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали зловмисника на місці вчинення злочину в порядку ст. 208 КПК України. В рамках кримінального провадження за ч.3 ст 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру.

Спільно з слідчими Національної поліції, під процесуальним керівництвом Вінницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, вживаються заходи по встановленню всіх обставин вчинення злочину та осіб, які можуть бути причетні до нього.

Як стало відомо NaПарижі з власних джерел, затримання відбувалось у Жмеринці. Місцеві жителі запевняють, що на фото стіни будівлі, які схожі на військкомат у місті.

P.S. Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, бійці КОРДу затримали 47-річного мешканця Жмеринського району відразу після передачі неправомірної винагороди посадовцю військкомату.

Оперативні заходи по документуванні злочинних дій затриманого проводили 30 березня.

Наразі поліцією розслідується провадження розпочате за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Такий злочин карається позбавленням волі на строк до восьми років  з конфіскацією майна.

Згодом правопорушнику буде оголошено про підозру та обрано запобіжний захід.

Зловмисник затриманий, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.