Хірурги успішно видалили металеві уламки з серця у 22-річного хлопця

Новини Вінниці / Хірурги успішно видалили металеві уламки з серця у 22-річного хлопця

У Вінниці відбулася успішна операція, під час якої хірурги видалили металеві уламки з серця у 22-річного пацієнта. Операція пройшла успішно, і зараз пацієнт почувається добре, проходячи післяопераційну реабілітацію.

За інформацією, опублікованою на сторінці Вінницької обласної лікарні ім. М. І. Пирогова, 22-річний пацієнт потрапив під медичний нагляд з проникаючою травмою, що призвела до пошкодження органів грудної клітки. Після проведеного обстеження було виявлено два сторонніх тіла - металеві уламки в стінці правого шлуночка серця.

Операція, яка відбулася 7 березня, була високотехнологічною та успішною. Її провели за допомогою міні-доступу - міні j-стернотомії, без зупинки кровообігу. Команда кардіохірургів з Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І. Пирогова разом із спеціалістами Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова вдало впоралася з цією складною операцією.

Використання малоінвазивного методу міністернотомії дозволило зменшити об'єм хірургічної травми та сприяло швидкішій післяопераційній реабілітації пацієнта. Наразі він почувається добре й успішно проходить післяопераційну реабілітацію, що є дуже важливим для його подальшого відновлення та здоров'я.

Михайло Білик

13 березня, 2024