Кількість безкоштовних онлайн-екскурсій світовими пам'ятками щотижня збільшується. Відтепер вінничани можуть "відвідати" гробниці та цікаві місця Єгипту

Новини Вінниці / Кількість безкоштовних онлайн-екскурсій світовими пам'ятками щотижня збільшується. Відтепер вінничани можуть "відвідати" гробниці та цікаві місця Єгипту

Не дивлячись на карантинні обмеження та закриття кордонів, вінничани мають змогу "прогулятись" відомими єгипетськими гробницями і іншими визначними пам'ятками, завдяки безкоштовним онлайн сервісам. Тобто, відтепер кожен бажаючий може подорожувати до Єгипту, не виходячи з дому. 

Не дивлячись на карантинні обмеження та закриття кордонів, вінничани мають можливість "прогулятись" відомими єгипетськими гробницями і іншими визначними пам'ятками, завдяки безкоштовним онлайн сервісам. Тобто, відтепер кожен бажаючий може подорожувати до Єгипту, не виходячи з дому. 

Єгипетське Міністерство у справах старожитностей, що займається захистом і збереженням історико-культурної спадщини країни, запустило серію безкоштовних онлайн-подорожей по гробницях і іншим знаменитим споруд Єгипту. Віртуальні тури є 3D-моделі приміщень, складені з безлічі знімків. Споглядати гробниці можна так само, як вулиці на картах Google.

За віртуальної копії споруди можна вільно переміщатися, наближати камеру і розглядати навіть найдрібніші деталі, при цьому вам не завадять інші відвідувачі.

У соціальних мережах посилання на тури міністерство публікує за допомогою  хештегу #StayHome.

Для відвідування доступні вже вісім локацій:

Гробниця  фараонів Рамсеса V и Рамсеса VI

Катакомби Ком эль-Шукафа

Некрополь Бені-Хасан

Синагога Бен Эзра

Мечеть-медресе султана Баркука

Червоний монастир

Гробниця цариці Мересанх III

Гробниця Менни у Фіванському Некрополі

Ірина Заіковата

13 травня, 2020