Кількість загиблих після землетрусів у Туреччині та Сирії досягла 8 тисяч

Новини Вінниці / Кількість загиблих після землетрусів у Туреччині та Сирії досягла 8 тисяч

Внаслідок руйнівних землетрусів 6 лютого у Туреччині та Сирії наразі відомо, що загинули понад 7900 людей, десятки тисяч були поранені. Це далеко не остаточні відомості.

Про кількість повідомляє Anadolu.

Віцепрезидент Туреччини Фуат Октай повідомив, що вже відомо про загибель 6 тисяч, кількість поранених в результаті потужних підземних поштовхів в провінції Кахраманмараш становить 34 810 осіб.

За його словами, обвалилося 5,775 будівель. З-під уламків будівель було врятовано понад 8 000 людей.

Країна оголосила надзвичайний стан на три місяці в 10 південних та східних провінціях для того, щоб пошуково-рятувальні операції та інші заходи були проведені якнайшвидше.

Сирійська цивільна оборона, відома як «Білі каски», заявила у вівторок, що кількість загиблих в утримуваних повстанцями районах на північному заході Сирії зросла до 1220 осіб, а кількість поранених - до 2600.

Очікується, що ці цифри «значно зростуть через те, що під завалами перебувають сотні сімей», - додали в групі.

«Наші команди продовжують пошуково-рятувальні операції в складних умовах», - йдеться в повідомленні, в якому йдеться про понад 400 повністю зруйнованих будівель, понад 1300 частково зруйнованих будівель і тисячі інших, які були пошкоджені землетрусом.

На підконтрольних уряду територіях Сирії підтверджено щонайменше 812 смертей, повідомляє державне інформаційне агентство SANA.

Як повідомлялося, двоє українців, яких турецька сторона вважала загиблими після серії руйнівних землетрусів у країні, були врятовані.

Олег Верлан

8 лютого, 2023